Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

O broască din Ecuador, descoperită într-o cutie cu banane, într-un magazin din Marea Britanie

O broască din Ecuador a fost găsită într-o cutie cu banane, într-un magazin din Northampton, Marea Britanie, relatează miercuri The Independent. Micul amfibian a fost observat printre fructe la 28 noiembrie de personalul dintr-un supermarket al retailerului britanic Tesco. După ce broasca a fost prinsă, angajaţii companiei au contactat reprezentanţii Societăţii Regale pentru Prevenirea Cruzimii faţă de Animale (RSPCA) care au intervenit la faţa locului şi au preluat animalul.

Broasca ar fi călătorit circa 9.000 de kilometri după ce a sărit într-o cutie de transport încărcată în ţara din America de Sud, potrivit RSPCA. Amfibianul, care se pare că face parte dintr-o specie de broască de copac, a primit numele Juan şi, în ciuda călătoriei lungi, este „în stare bună‟. Un reprezentant al RSPCA, Greg Hagen, a declarat că lungul drum parcurs de micul exemplar a fost „un chin‟ pentru Juan. „Din fericire, el era în stare bună şi a putut fi dus la un specialist unde va fi bine îngrijit‟, a spus Hagen.
Un reprezentant Tesco a declarat pentru The Independent: „Vindem milioane de banane în fiecare săptămână, iar crescătorii noştri lucrează din greu pentru a curăţa şi inspecta cu atenţie toate fructele noastre, aşa că rareori se întâmplă să fie găsiţi călători neaşteptaţi, precum Juan. Dorim să mulţumim RSPCA pentru că îl îngrijeşte şi sperăm că îşi va găsi curând un cămin mai potrivit.‟
Nu este prima oară când un animal exotic este găsit ascunzându-se printre fructele transportate. În 2015, o femeie din Ţara Galilor a descoperit printre banane un „cocon de păianjen‟ de la unul dintre cei mai veninoşi păianjeni din lume, aminteşte The Independent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?