Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Premium Porc păstrează tradiția. Cea mai mare pomană a porcului și concursuri la „Ziua Porcului Ignat”

Vrâncenii sunt invitați, sâmbătă, 14 decembrie, la „Ziua Porcului Ignat”, evenimentul organizat de grupul de companii Premium Porc în Piața Unirii din Focșani. Cea de-a VI-a ediție a evenimentului Ziua Porcului Ignat” va începe de la ora 14,30 și va oferi cea mai mare pomană a porcului, în cel mai mare ceaun, cu o capacitate de 1 tonă. Prin acest eveniment, organizatorii – al doilea mare producător de carne de porc din România – își doresc să celebreze datinile și obiceiurile românești legate de sărbătorile de iarnă. Vrâncenii, și nu numai, sunt așteptați să deguste preparatele culinare pregătite special pentru acest eveniment și să se încălzească cu o cană de vin fiert. Pentru persoanele care țin post, va fi pregătită fasole la ceaun. Evenimentul va fi animat de artiști ai Vrancei. Vor fi prezenți artiștii de la ansamblul Comoara Vrancei” de la Năruja, care va prezenta datini și obiceiuri de iarnă, precum și dansuri tradiționale vrâncene, Nea Stanciu, cimpoierul de la Nistorești va cânta la instrumente „de dânsul făurite”, iar Corul de copii Musica” al Școlii Gimnaziale Golești va susține un recital de colinde.

Participanții sunt invitați să se înscrie la concursul prilejuit de ”Ziua Porcului Ignat”. Doritorii pot pune un bilet cu numele lor în cutia care va fi amplasată lângă scenă, înscriindu-se astfel în tombola pentru participarea la concurs. Concursul va avea trei runde – se vor trage la sorți din totalul celor înscriși câte 10 participanți per rundă, care se vor întrece în a răspunde corect la câte 5 întrebări/rundă, având câte 30 de secunde pentru a răspunde la fiecare întrebare. Primii 3 care răspund corect la cel puțin 3 întrebări din 5 vor fi premiați cu câte o jumătate de porc în fiecare rundă de concurs.       La finalul zilei, vor fi acordate 9 jumătăți de porc în cadrul concursurilor.

Suntem la a șasea ediție a acestui eveniment și ne bucurăm că reușim să aducem alături de noi, în fiecare an, tot mai mulți participanți atât din Vrancea, cât și din județele vecine. Valorile și tradițiile locale sunt susținute de grupul nostru prin organizarea evenimentelor ce aduc în prim-plan sărbătorirea conform datinilor și încurajarea talentelor din zonă”, au spus reprezentanții grupului Premium Porc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?