Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

FOTO: Activități dedicate Săptămânii Incluziunii, la Școala Gimnazială Nr.2 Mărășești

Vineri, 6 decembrie 2019, s-au încheiat în cadrul Școlii Gimnaziale Nr.2 Mărășești, activități dedicate Săptămânii Incluziunii, Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, Zilei Internaționale a Voluntariatului, precum și activități din cadrul proiectului „Învățăm împreună – Șanse egale în școala noastră”. De asemenea, a fost derulată și activitatea de împărțit bomboane, în cadrul proiectului „Fii inteligent, nu violent”, cu mesajul „Spune nu violenței. Viața poate fi dulce”.

Dintre obiectivele propuse amintim: înțelegerea și explicarea noțiunilor de agresivitate și violență, descoperirea și analiza cauzelor agresivității scolare, înțelegerea rolului comunicării în rezolvarea conflictelor, dezvoltarea unui mediu educațional incluziv care să favorizeze o dezvoltare echilibrată a tuturor copiilor, abordarea pozitivă a diversitățiiîn mediul școlar, dezvoltarea unui mod pozitiv de a gândi despre ceilalți, reducerea marginalizării copiilor cu nevoi speciale.

Pe parcursul întregii săptămâni, elevii școlii noastre, atât cei de la nivel primar, cât și de la nivel gimnazial, au desfășurat sub îndrumarea cadrelor didactice, a consilierului școlar Elena Pădurice și a profesorului logoped Mădălina Brebulet diverse activități pe tema proiectelor propuse: expoziție de lucrări tematice, confecționarea unor obiecte tematice care vor fi oferite cadou, jocuri de rol, vizionare de filmulețe cu mesaje proincluziune, alte activități de conștientizare a importanței temelor abordate.

Prof. dr. Anca Opaiț, Școala Gimnazială Nr.2 Mărășești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?