Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Costel BOCU, omul simplu care aduce bucuria în casele familiilor nevoiașe!

Atunci când empatia și dorința de a-i ajuta pe ceilalți își dau mâna, oameni simpli precum Costel Bocu reușesc să aducă o rază de lumină în sufletele îngenunchiate de durere ale unor familii cu destine tragice. În fiecare an, în pragul sărbătorilor de iarnă, Costel cere ajutor prietenilor pe care știe că se poate baza iar împreună bat la porțile familiilor nevoiașe a căror poveste ajunge la urechile lui. Din puținul fiecăruia se strâng alimente, jucării sau hainuțe care ajung an de an la astfel de suflete pentru care viața înseamnă un lung șir de suferință și de lipsuri de orice fel.

Munca în echipă de roade!

Ideea de a-i ajuta pe ceilalți a prins contur în urmă cu aproximativ 5 ani, atunci când Costel Bocu a vrut să aducă bucuria sărbătorilor de iarnă și în casele oamenilor greu încercați de soartă.Acum mai bine de cinci ani începea povestea «Împreună mergem mai departe -Dăruiește și Tu» – cu o mână de oameni îndrumați și coordonați de mine, am reușit să dăruim și oferim bucurii unor copii și unor familii sărmane care în pragul Sfintelor Sărbători de iarnă nu au posibilități. De atunci, an de an am reușit să ducem la bun sfârșit ceea ce ne propuneam la începutul lunii decembrie. Nu a fost simplu și nici ușor, însă munca în echipă a dat roade. De aceea anul acesta am numit campania noastră: «Împreună cu voi, alături de voi, putem face minuni». Le mulțumesc tuturor pentru că au răspuns promt ori de câte ori am apelat la ei, au dat dovadă de seriozitate și de blândețe pentru familiile nevoiașe. Bunul Dumnezeu o să le răsplătească înzecit acum ori mai târziu‟, spune Cos Cos, așa cum se semnează Costel Bocu, omul simplu din Odobești care încearcă să însenizeze puțin chipurile oamenilor nefericiți.

Spiridușii Moșului

În luna decembrie Cos Cos strigă catalogul și îi cheamă la datorie pe toți prietenii și cunoscuții care au posibilitatea de a dona câte ceva.Luna decembrie înseamnă activități caritabile pentru familiile nevoiașe, pentru bătrâni și pentru copiii care nu se pot bucura de sosirea frumoaselor sărbători de iarnă. De fiecare dată noi încercăm să aflăm cazuri noi așa că, dacă cunoașteți sau știți familii cu copii ce nu au posibilități de a-i bucura pe cei mici cu o jucărie cu un cozonac, un suc sau ceva dulciuri, vă rog nu ezitați să ne aduceți la cunoștință pe această pagină de Facebook: „Povestea merge mai departe – Daruiește și Tu‟, o pagină a noastră, a oamenilor simpli dar cu un suflet enorm! Vă mulțumesc!Nu contează cine ești, nu contează ce ai, nu contează cât ai … în viață, contează să ai un suflet mare și să fii simplu. Cu oameni simpli facem minuni!”, mai adaugă Cos Cos.

Asemeni spiridușilor lui Moș Crăciun, Costel și prietenii săi au început deja să strângă daruri. „Deja au apărut hăinuțe, jucării și alimente . Am început să le sortăm și să le punem pe categorii pentru copilași și pentru adulți. Și anul acesta, după 5 ani consecutiv, continuăm să redăm și să aducem zâmbetul și bucuria pe chipul unor micuți drăgălași ce nu se pot bucura de sosirea lui Moș Crăciun.
Pân
ă acum avem doua familii cărora le-a luat foc casa ( Odobești și Vârteșcoiu ), avem ca obiectiv și un azil de bătrâni, familiile de la Cosmești, și la copiii care au ramas fără tată în urma unui nefericit eveniment, când o șatră de câini l-au sfâșiat în bucăți pe tatăl copiilor.”

Bunul Dumnezeu o să ne răsplatească înzecit!”

Costel Bocu este întâi de toate om, un om care a înțeles că bucuria vine și din micile gesturi pe care le faci pentru cei din jurul tău. La rândul lui are doi copii pe care i-a învățat să dăruiască cu toată inima pentru că Dumnezeu îi va răsplăti într-un anumit moment din viața lor. „Niciodată să nu uităm că Bunul Dumnezeu o să ne răsplatească înzecit … toate la timpul lor! Nu aș fi făcut toate acestea fără sprijinul și îndrumarea soției mele, Lala, căreia îi mulțumesc enorm pentru ajutor. Am și eu doi copilași și de fiecare dată i-am luat cu mine la copii săraci … și mă bucur că au înțeles și au văzut ce înseamnă să nu ai ce-ți dorești!”

Dacă un om îți cere un bănuț, o haină sau ceva de mâncare și îl poți ajuta, nu ezita pentru că până la urmă asta înseamnă umanitatea. Și tu poți fi Moș Crăciun!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?