Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

GALERIE FOTO: Pompierii l-au ajutat pe Moș Nicolae să ajungă la copiii de la Modulele Familiale Panciu

Copiii ocrotiți în cadrul Modulelor Familiale Panciu au primit la finele săptămânii trecute vizita pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea. Pompierii le-au adus copiilor multe daruri, dar și informații despre misiunile de stingere a incendiilor, misiuni de descarcerare, salvări de persoane de la înălțime.

„Joi, 06 decembrie, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea a derulat încă o activitate din cadrul proiectului  realizat în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea. La această activitate au participat copiii ocrotiți în cadrul Modulelor Familiale Panciu, alături de coordonatorii lor. Oaspeții nu au venit doar cu echipamentele specifice, ci au venit încărcați cu daruri, astfel încât Moș Nicolae și-a facut simțită prezența și prin intermediul pompierilor. Copiilor li s-a vorbit despre cum trebuie să reacționeze într-o situație de urgență: accident, incendiu, cutremur, precum și măsurile de evacuare în siguranță, măsurile de prim ajutor care, efectuate corect și la timp, pot salva vieți.

De asemenea, aceștia au primit informații despre misiunile pe care pompierii le desfasoară: stingerea incendiilor, misiuni de descarcerare, salvări de persoane de la înălțime, etc. Copiilor li s-a explicat importanța numărului unic de urgență 112, ce trebuie să facem înainte de a apela 112, prezentându-li-se totodată și autospeciala pentru lucrul cu apă și spumă, cu toată tehnica efectivă de intervenție în diferite situații de urgență. Experiența a fost una captivantă, plină de zâmbete, povești, daruri, alungând frigul de afară și aducând căldură și mulțumire în inimile participanților”, se arată într-un comunicat de presă al DGASPC Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?