Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

GALERIE FOTO: Proiect finanțat de CJ Vrancea în cadrul Asociației Culturale a Elevilor Artiști Milcovia în parteneriat cu Liceul de Artă “Gheorghe Tattarescu”

Asociația Culturală a Elevilor Artiști Milcovia în colaborare Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani a lansat și organizat un festival – concurs de măiestrie şi improvizaţie instrumentală în cadrul Proiectului „Descoperă talentul. Aplaudă efortul. Captează emoția”. Proiectul a fost implementat de Asociația Milcovia și finanțat de Consiliul Județean Vrancea – președintele Marian Oprișan consideră necesar a se acorda an de an finanțări nerambursabile, în vederea sprijinirii tinerilor. Sesiunile de concurs s-au desfășurat în luna noiembrie, pe parcursul a două săptămâni, cu accent deosebit pe prezența scenică și impresia artistică, probe încheiate cu o festivitate de premiere și un Concert de Gală. Conform informațiilor transmise de directorul Liceului de Artă, Ioana Constantinescu, în cadrul concursului au participat un număr de 36 elevi instrumentiști și un ansamblu coral format din 25 elevi care au evoluat în fața colegilor și a profesorilor, iar publicul a fost format din elevi ai Liceului de Artă. Evoluţia elevilor a fost documentată prin filmări, drepturile asupra acesteia aparţinând organizatorilor. Evaluarea s-a efectuat de către o comisie de specialitate formată din 5 profesori pe baza filmărilor realizate de către firma de impresariat, organizare de spectacole și servicii artistice Aroma Band Music. Câștigătorii concursului de talente, Petru Necula – clasa a IX-a, Johann Eduard Groza – clasa a X-a, Leonardo Gabriel Cîrjan – clasa a XII-a, Eusebiu Munteanu – clasa a XII-a, alături de elevii Corului de Cameră „Jeunesses” au participat la un Concert de Gală desfășurat în parteneriat cu Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României. Premiile au constat în instrumente muzicale (o pianină mecanică, 2 chitare) și accesorii aferente. Proiectul în valoare de 40 000 lei a avut ca grup ţintă 150 elevi ai Liceului de Artă, participanți și spectatori ai festivalului – concurs de interpretare și virtuozitate instrumentală și vocală pe teme celebre din diferite categorii muzicale. Beneficiarii proiectului sunt elevii și profesorii, publicul larg.

Scopul proiectului este de a creiona o alternativă culturală în educația și formarea tinerilor prin promovarea colegilor lor care studiază muzică clasică și medierea unei punți de legătură între partituri, emoția interpretului și a ascultătorilor. Proiectul oferă tinerilor instrumentiști și interpreți șansa învățării abilităților necesare unei prezențe la înălțime pe scenă prin dezvoltarea abilităților de artă a spectacolului și prin implicarea lor directă în activitățile culturale destinate publicului“ a declarat Ioana Constantinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?