Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Handbal, Liga Națională – Misiune imposibilă?

* CSM Focșani 2007 – Dinamo București astăzi, 5 decembrie, ora 17:30, Sala Polivalentă; meciul va fi transmis în direct de TVR 2

CSM Focșani 2007 are astăzi, 5 decembrie, de la ora 17:30, în Sala Polivalentă, o misiune ce pare imposibilă! Aceea de a obține punct sau puncte în fața celei mai puternice formații din ultimii ani a campionatului Ligii Naționale de handbal, campioana Dinamo București. Focșănenii au neapărată nevoie de cel puțin un punct pentru a avea siguranța că încheie pe loc de play-off turul campionatului! Jucătorii pregătiți de Dalibor Cutura au avut un început de campionat în care au fructificat fără cusur programul avantajos. Și-au pus deoparte și câteva puncte obținute în jocuri cu echipe considerate mai puternice. Au avut o singură sincopă, cea de la Reșița, punctele pe care le-au pierdut acolo fiind decisive în coborârea echipei pe locul al șaptelea înaintea finalului de tur. Iar programul etapei a 13-a la este dezavantajos pentru că formațiile de pe locurile 8-10 îi pot depăși dacă vor câștiga meciurile din această ultimă rundă a turului! Cât pot scoate focșănenii din partida cu echipa care a terminat fără înfrângere campania europeană de până acum?

Optimiștii ar putea spune că orice este posibil, în condițiile în care, în perioada precompetițională, CSM Focșani 2007 a fost aproape să câștige unul dintre cele două jocuri de pregătire cu Dinamo, însă partida a fost întreruptă – pentru a fi evitată exacerbarea tensiunilor din teren – cu șapte minute înainte de final, când conduceau gazdele! Un alt argument al optimiștilor ar putea fi acela că între cele două combatante au fost și meciuri încheiate cu scoruri foarte strânse. Și că dacă Steaua a putut să bată pe Dinamo, o poate face și Focșaniul, mai cu seamă că dinamoviștii vin în Polivalentă după un drum în Danemarca unde au câștigat în Liga Campionilor meciul cu GOG Gudme. Și că pot acuza o stare de oboseală de care pot profita gazdele. Pesimiștii pot spune că echipa Focșaniului nu are nici o șansă astăzi în fața lui Dinamo, cu care nu a făcut niciodată măcar un egal. Și că o parte dintre jucătorii dinamoviști pot fi obosiți, însă antrenorul acestora, Constantin Ștefan, are jucători foarte valoroși la dispoziție pentru a trimite în teren o formulă câștigătoare. Fac parte dintre optimiști și cred că, având suportul extraordinar al publicului, handbaliștii Focșaniului pot arăta că obținerea de punct sau puncte în meciul cu Dinamo București nu este o misiune imposibilă!

Întâlnirea va fi arbitrată de Dorel Gurbina și Emilian Stanciu, din Caraș iar observarea va fi asigurată de Viorel Dobre, din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?