Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

“Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!” – Ioana, fetița săracă ce știe să viseze – Scrisoarea nr. 8

Ioana a avut cancer, a avut TBC și este săracă. Deși se uzitează tot mai mult cuvântul pauper, Ioana nu știe să spună cuvinte mari, are doar 7 ani și știe că este dintr-o familie necăjită, dintr-o familie săracă.

Pentru Ioana, viața a decis că a trăi în sărăcie este o stare de normalitate, tatăl este dintr-o comună din Bacău, mama ei este din Vrancea, dintr-o familie cu mulți copii, toți săraci și fără școală. Silvia, mama ei, nu știe să scrie sau să citească și nici nu va ști; nici eu nu aș fi știut dacă ai mei nu m-ar fi îndrumat spre educație. Acum este rândul nostru să o ajutăm pe Silvia să-i îndrume pe copiii ei către educație, către școala, dar uneori le este greu, sunt 4 copii. Părinții Ioanei muncesc cu ziua, sunt oameni care încearcă să iasă din sărăcie, sunt oameni care încearcă să iasă cumva la lumină, nu pentru ei, pentru Ioana, Madalina, Florin și Ana.

Iată, dragi spiriduși, ce îl roagă Ioana pe Moș:

“Dragule Moș Crăciun

Eu sunt Ioana și am 7 ani și îmi doresc să primesc slime, o bicicletă, telefon, păpușa Maia, ștampila, bloc de desen, un leagăn, microfon… haine, jucării, dulciuri, chitară și tobă, păpuși, geantă, geci, un puzzle cu Maia”.

O întreb de ce crede că Moșul îi va aduce toate cele scrise mai sus. Îmi răspunde necăjită: “Nu știu, dar mi-ați spus ca visele nu mi le ia nimeni!”.

Așa este, asta le spun tuturor copiilor din sate, le spun să viseze, să învețe și să spere că vor ajunge mari și vor termina școala. Scrisoarea este scrisă cu ajutorul Mădălinei, surioara ei care are 10 ani.

Și noi, cei din Asociația Hope and Love for Life i-am ajutat, însă mai mult să aibă un acoperiș deasupra capului și mai puțin cu dulciuri și jucării. Le-am donat BCA pentru casă, tablă pentru acoperiș și ferestre termopan cu profil PVC pentru căsuța lor ridicată de la temelie de părinții micuței.

Le vom rămâne în continuare alături, însă, Moșule, de ai putea să aduni mai mulți spiriduși, tare i-ai mai face fericiți pe cei mici.

Intră pe pagina de Facebook a Asociației Hope and Love for Life – http://www.facebook.com/hopeandloveforlife/, trimite-ne un mesaj și îți vom da toate detaliile de care ai nevoie pentru a o ajuta.

Monitorul de Vrancea și Asociația Hope and Love for Life reiau campania “Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!”, inițiată anul trecut, pentru a aduce bucurie și speranță copiilor aflați în nevoie. Fii tu Moș Crăciun pentru un copil nevoiaș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?