Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

“Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!” – Moșule, ajută-i pe Mara și Teo! Când ai CANCER nu mai ai magie, nu mai ai Crăciun! – Scrisoarea nr. 6

Dragă Moșule, știu că aștepți următoarea scrisoare de la noi, știu că și voi dragi cititori așteptați următoarea scrisoare, însă, oricât mi-aș dori să mă cuprindă spiritul Crăciunului, oricât mi-aș dori să fie despre magie, spiriduși și zâmbete de copil, îmi amintesc de zâmbetele lor parcă înghețate, îmi amintesc de chipul lor fără culoare și de ochii lor lipsiți de licărul copilăriei.

Este tot despre Mara și Teo, este despre cancer și despre neputința noastră, a tuturor în fața cancerului.

Știți cum arată cancerul?!

Știți cum doare cancerul?!

Știți cum arată un copil schilodit de cancer?!

Cancerul le ia copilăria, iar părințiilor le ia viața!

În timp ce noi ne aventurăm în hazard să căutam jucării, cadouri și mâncare pentru Crăciun… familia Marei și a lui Teo aleargă în haos spre nicăieri.

Caută soluții, așteaptă răspunsuri și o cale spre vindecare, spre plecare, spre viață. Când ai cancer nu mai ai magie, nu mai ai Crăciun!

Boala Marei a început ca ceea ce părea o banală enterocolită, apoi a fost un diagnostic greșit de sarcom ewing, iar acum e tumoră cu celule mici albastre. CANCER.

La Teo a început ca ceea ce părea o neuroviroză, apoi alt diagnostic greșit de sarcom Ewing, acum e Neuroblastom. CANCER.

Pentru fiecare dintre ei, fiecare zi contează, fiecare diagnostic greșit se contabilizează, fiecare zi este o zi pierdută dacă nu îi trimitem la tratament.

Și Moșule, de acolo, din spital, Mara ți-a scris că vrea să-și

vadă familia și hamsterul de Crăciun, că nicio păpușă și nicio mașinuță nu sunt mai importante decât sănătatea:

„Dragă Moș Crăciun,

Mă numesc Mara și am 9 ani. De Crăciun aș vrea să văd magia care îl definește, acea magie care să mă facă bine. Eu de Crăciun mi-aș dori un LOL Surprise și sclipici, lipici, dar cel mai important îmi doresc sănătate pentru mine și familia mea. În comparație cu sănătatea, celelalte cadouri sunt nesemnificative. O păpușă poți găsi mereu la magazin, dar sănătatea nu se poate cumpăra. Ea e neprețuită, mai ales pentru un copil bolnav, care vrea să-și vadă de Crăciun familia, casa și hamsterul, nu o păpușă scumpă sau o mașină teleghidată. Eu îți mulțumesc și sper în continuare că o să mă fac bine.

Mara Precup”

Vreau să fie un Crăciun Magic, vreau să fie despre iubire, dar mai departe de toate acestea, vreau să fie despre viață! Dăruiți-le Crăciunul, redați-le Copilăria și Magia!

Dăruiți viață pentru Mara și Teo!

Pentru MARA conturile sunt deschise unul pe numele ei, iar cel în euro pe numele mamei, la First BANK:

Titular cont: Mara Precup

Cont IBAN LEI: RO06PIRB1700550289001000

Titular cont:Tania Precup

Cont IBAN EURO: RO65PIRB1700157128003000

Pentru TEO conturile sunt deschise pe numele mamei la BRD.

Titular conturi: Goru Mariana

Cont IBAN Lei:

RO61BRDE400SV38311834000

Cont IBAN Euro:

RO57BRDE400SV38311914000.

Dacă ai o societate și dorești să te implici, poți de asemenea să-i susții cu o sponsorizare, cazurile sunt preluate de Asociația Hope and Love for Life.

Intră pe pagina de Facebook a Asociației Hope and Love for Life – http://www.facebook.com/hopeandloveforlife/, trimite-ne un mesaj și îți vom da toate detaliile de care ai nevoie pentru a-i ajuta.

Monitorul de Vrancea și Asociația Hope and Love for Life reiau campania “Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!”, inițiată anul trecut, pentru a aduce bucurie și speranță copiilor aflați în nevoie. Fii tu Moș Crăciun pentru un copil nevoiaș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?