Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Persoanele care trăiesc lângă drumuri aglomerate, expuse la creșterea riscului de cancer pulmonar (studiu)

Persoanele care trăiesc la o distanţă de până la 50 de metri de drumurile cu trafic intens sunt expuse la creşterea riscului de cancer pulmonar cu până 10%, conform unui raport publicat recent în Marea Britanie şi citat de Press Association.

Studiul, efectuat de cercetători de la King’s College London şi lansat de o coaliţie alcătuită din cincisprezece organizaţii nonguvernamentale care activează în domeniile sănătăţii şi mediului, demonstrează că proximitatea faţă de drumurile aglomerate creşte riscul de cancer pulmonar şi poate să afecteze dezvoltarea plămânilor copiilor cu până la 14%. Realizat în 13 oraşe diferite din Marea Britanie şi Polonia, studiul sugerează că poluarea atmosferică poate contribui la o creştere a riscului de boli de inimă, accident vascular cerebral, insuficienţă cardiacă şi bronşită.

Raportul a analizat treisprezece probleme de sănătate diferite prezente la persoanele care locuiesc în zone cu poluare atmosferică ridicată şi le-a comparat cu restul populaţiei, concentrându-se nu doar asupra internărilor în spitale şi a deceselor, ci şi asupra simptomelor, precum infecţiile respiratorii. În cazul în care poluarea atmosferică este redusă cu o cincime ar exista, spre exemplu, cu 3.865 mai puţine cazuri de copii cu simptome de bronşită în Londra, cu 328 în Birmingham, cu 94 în Bristol, cu 85 în Liverpool, cu 85 în Manchester, cu 134 în Nottingham, cu 38 în Oxford şi cu 69 mai puţine în Southampton. Studiul a concluzionat, de asemenea, că poluarea atmosferică din zonele limitrofe drumurilor cu circulaţie intensă a stopat dezvoltarea plămânilor la copii cu aproximativ 14% în Oxford, 13% în Londra, 8% în Birmingham, 5% în Liverpool, 3% în Nottingham şi 4% în Southampton.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?