Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Handbal, Liga Națională – Focșănenii au mai câștigat în fața steliștilor!

  • Meciul va fi transmis de TVR 1

Vecine de clasament, cu același număr de puncte – 16 și despărțite doar de golaveraj, mai bun cu un gol pentru focșăneni, CSM 2007 și Steaua București se vor afla față în față astăzi, 16 noiembrie, de la ora 11:00, în Sala Concordia din Chiajna. Partida are loc în circumstanțe speciale pentru oaspeți în situația în care antrenorul Stelei este Sandu Iacob, cele care i-a antrenat până în primăvara trecută și îi cunoaște foarte bune. Le știe, adică, și bunele și mai puțin bunele și își va pregăti echipa în consecință. Acest lucru poate fi un avantaj, dar și un dezavantaj pentru steliști, focșănenii putând juca în cu totul alt fel decât își va face planul valorosul tehnician al gazdelor.

Istoria meciurilor dintre Steaua și CSM Focșani 2007 nu este foarte îndelungată, cele două formații jucând una cu alta doar de când focșănenii sunt în Liga Națională. Tot timpul, creditați cu șansa a doua, handbaliștii pregătiți acum de Dalibor Cutura au evoluat la un nivel foarte bun în compania redutabililor lor adversari de astăzi. Au terminat de câteva ori la egalitate, au și pierdut, dar au și câștigat. Cele mai recente întâlniri în campionat s-au încheiat cu victorie focșăneană în Polivalentă și cu egal la Chiajna. În Cupa României, în play-off, în martie acest an, la Focșani s-au impus steliștii. Statistica indică un echilbru care este reflectat și de situația actuală din clasament.

Ambele formații au avut în ultima vreme contraperformanțe cu adversare mai slab cotate – focșănenii au pierdut la Reșița, steliștii, la Făgăraș. CSM 2007 a ieșit din perioada mai puțin reușită și a obținut două victorii cu două echipe puternice – CSM Vaslui și CSM Bacău. Dacă la Chiajna, astăzi, jucătorii săi vor evolua cu angajamentul total din meciul cu vasluienii și de până în minutul 53 al celui cu Bacăul, formația oaspete poate câștiga în premieră în deplasare împotriva Stelei în Liga Națională. Jucătorii lui Dalibor Cutura au valoare individuală și de grup pentru a adăuga încă trei puncte celor 16 de acum și a-și consolida locul în prima jumătate a clasamentului Ligii Naționale.

Meciul va fi arbitrat de Bogdan Stark, din București și Romeo Stefan, din Ploiești. Observarea va fi asigurată de Iona Ciobanu, din Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?