Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Gimnastică – Ana-Maria Bărbosu, de cinci ori aur, o dată argint la Cupa Horizon, în Grecia la Salonic

Ana-Maria Bărbosu, campioana de gimnastică de la Focșani, care face parte din programul ”Țară, țară, vrem campioane!” a reprezentat România la categoria de vârstă 2006 la Cupa Orizontului care a avut loc sâmbătă, 9 noiembrie și duminică, 10 noiembrie, în Grecia, la Salonic. În sala de sport „Ioannis Melissanidis”, valoroasa și foarte talentata sportivă formată la CSS Focșani de profesorii antrenori Daniela Trandafir și Cezar Stoica a dominat categoric întrecerea și a câștigat medaliile de aur la sărituri cu 14,050, bârnă cu 13,00, la sol cu 12,950 și la individual compus, cu un total de 51,700 – cu aproape 2 puncte peste a doua clasată, și medalia de argint la paralele cu 11,700.

La Cupa Orizontului au participat gimnaste născute în anii 2005, 2006 și 2007. Ana Maria Bărbosu a fost singura concurentă din România născută în 2006 și a avut adversare din zece țări.

Echipa României care a inclus junioarele 2006 – 2007, între care și Ana-Maria Bărbosu, a fost premiată pentru primul loc și a primit medalie de aur!

Succesul de la Salonic al Anei-Maria, gimnasta de aur de la Focșani, a venit la o săptămână de la o altă remarcabilă performanță la Cupa Elveției – primul loc la individual compus, bârnă și sol și cu echipa României.

În perioada următoare, Ana-Maria Bărbosu ca și colega ei de lot și prietena Iulia Florentina Trestianu, plecată spre gimnastica de mare performanță după ce a fost formată la CSS Focșani de aceiași profesori antrenori Daniela Trandafir și Cezar Stoica vor participa la alte competiții internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?