Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – Victorie muncită, meritată!

*CSM Focșani 2007 – CSM Bacău 23-22 (12-11)

Formația CSM Focșani 2007: Cloșcă, Marocico – Pătru – 3, Cozorici, Popovici, Miroiu – 7, Țuțu – 1, Hrimiuc – 1, Mocanu – 2, Rață, Nuțu, Marijanac – 1, Eros – 3, Gramatic, Sladic – 5, Mănescu.

CSM Bacău: Crăciunescu, Tîrzioru, Drăgan – 3, Mihai Cotingiu – 1, Gal – 1, Sadovyi, Freiwald, Huta – 1, Crnoglavac – 4, Tărîță – 7, Gabriel Cotingiu, Păunică – 2, Bologa, Serghel – 2, Păunescu, Anton – 1.

CSM Focșani 2007 a avut în față, vineri, 8 noiembrie, în Sala Polivalentă, în etapa a 9-a a Ligii Naționale, o echipă care a venit să câștige! Așa cum declara după meci antrenorul oaspeților, Adrian Petrea, oaspeții au pregătit în acest sens jocul în ”toată săptămâna premergătoare” iar maniera în care oaspeții au evoluat în prima repriză cu apărare aspră și atacuri rapide și variate a arătat limpede intenția lor. Firească, de altfel, în condițiile în care valorile în handbalul de Ligă Națională din România s-au cam nivelat și orice punct câștigat – sau pierdut – va conta foarte mult pentru atingerea – sau ratarea – obiectivului pentru actualul campionat.

În prima repriză, echipele au mers cap la cap, au avut pe rând avantaj de un gol trecând prin egalități, iar la pauză erau în față focșănenii. Scor, 12-11! La fel s-au întâmplat lucrurile și la începutul părții a doua a întâlnirii, însă din minutul 42, gazdele au rupt echilibrul și s-au dus de la 17-15, la 20-15, apoi, la 23-17, cât era în minutul 53. Meciul părea a-și fi desemnat câștigătoarea, însă băcăuanii au fost de altă părere! Profitând de o greu de explicat cădere a handbaliștilor pregătiți de Dalibor Cutura, oaspeții au marcat de cinci ori consecutiv și au ajuns în minutul 59 și 53 de secunde la un gol de o egalare senzațională. După golul lor cu numărul 22, însă, focșănenii și-au găsit luciditatea prin care au ținut mingea șapte secunde și au obținut o victorie foarte importantă pentru cele trei puncte pe care le-a adus dar și pentru moralul unei echipe ce pierduse ultimele trei meciuri în campionat!

În urma acestei victorii, CSM Focșani 2007 se află pe locul al patrulea al clasamentului Ligi Naționale.

Despre echilibrul valoric despre care am scris mai devreme spune, cred, destule și victoria de sâmbătă a Făgarașului în meciul cu Steaua București, după ce a recuperat un pasiv de cinci goluri câte avea la pauză și a câștigat cu 30-28. Am făcut vorbire despre Steaua pentru că în etapa următoare va juca pe teren propriu cu CSM Focșani 2007 duminică, 17 noiembrie, de la ora 15:30, un meci care va fi transmis în direct de TVR 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?