Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

VIDEO: Roxana Lupu, „Regina Maria, a României”, de la Focșani

Roxana Lupu este actriță, vine din Focșani și s-a stabilit în Londra de aproape 5 ani, împreună cu soțul ei, Nicholas Lupu. Din 8 noiembrie o veți putea vedea în rolul suveranei inimii românilor, Regina Maria, în pelicula „Maria, Regina României”, în regia lui Alexis Sweet Cahill. (…)

Cum ai ajuns în această distribuție?

Am dat o audiție în Londra, cu scenarista, Brigitte Drodtloff, cea care a avut ideea filmului și care știa că locuiesc în Marea Britanie și a venit la mine. A fost o audiție puțin mai specială, în sensul că am trecut prin mai multe scene, care au durat destul de mult, vreo trei ore, spre surprinderea celor care ne găzduiau în studio. Apoi am ajuns în București la un re-call, cu celelalte personaje, cu alți trei actori care ținteau rolul lui Barbu Stirbey, cu fetele Reginei și așa mai departe; cu costum, într-o audiție mai complexă. (…)

Cum este să intri într-o industrie ce pare inaccesibilă, mult mai mult decât cea din România?

Ce am apreciat eu la britanici este că dacă ești profesionist, respecți programul, nu întârzii, sunt oameni care te țin minte și te caută apoi. Iar dacă te prezinți profesionist și ești serios vei reuși. Mie mi s-a întâmplat așa, după ce am jucat rolul Reginei Elisabeta, în documentarul BBC. Nu mi se pare atât de etanșă industria la ei, mai greu mi se pare în România, unde bați la niște porți care nici nu există, de fapt. Iar filmul nostru asta a făcut, a dat șanse unor tineri care nu ar fi avut-o altfel.

Cum ai decis să devii actriță?

Când am ajuns la facultatea de sociologie, în Cluj, și am ajuns la teatru. Atunci am avut o revelație: era exact ce îmi doream. O iubire fulgerătoare.

La sociologie de ce ai încercat?

Pentru că mi-a plăcut foarte mult să învăț. Am învățat și la geografie, și la sociologie, dar când am ajuns la cursul de statistică mi-am dat seama că nu mai este pentru mine. (râde) Eu terminasem Colegiul Național Unirea, din Focșani, unde a terminat și bunicul meu liceul. Pe vremea lui, Unirea era liceu de băieți, iar Cuza era de fete. Când am ajuns eu la liceu, Unirea mi s-a părut cel mai potrivit sufletului meu, eram la un profil de științe sociale, mi se părea că mi se potrivește.

Sursa: life.ro

Articolul integral pe – https://life.ro/roxana-lupu-regina-maria-a-romaniei-de-la-focsani/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?