Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă a HOȚILOR de electrocasnice; aceștia sunt arestați la domiciliu

Tinerii de 18 ani, reținuți miercuri de polițiștii de la Poliția Municipiului Focșani, pentru că ar fi sustras produse electronice de pe rafturile magazinelor, nu au fost arestați. Deși prejudiciul cauzat depășește 11.000 lei, judecătorii de la Judecătoria Focșani au decis că în cazul lor se poate lua o măsură mai blândă decât cea a arestului preventiv, respectiv cea a arestului la domiciliu. Soluția a putut fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Ambii au de respectat o serie de obligații. În caz contrar măsura preventivă a arestului la domiciliu poate fi înlocuită. „(…) respinge ca neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii A (…) FERNANDO și T (…) RĂZVAN GIORGIAN. (…) dispune luarea faţă de faţă de inculpaţii (…) cercetaţi în stare de reţinere pentru săvârşirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, patru acte materiale, prevăzută de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. e Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (patru acte materiale), măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 17.10.2019, orele 06:00, când expiră durata reţinerii şi până la data de 15.11.2019 inclusiv, conform art. 222 alin 1 C.p.p. În temeiul art. 221 alin. 1 C.proc.pen. impune inculpatului A (…) Fernando obligaţia să nu părăsească imobilul situat în Mun. Brăila, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În temeiul art. 221 alin. 1 C.proc.pen. impune inculpatului T (…) Răzvan Giorgian obligaţia să nu părăsească imobilul situat în Mun. Brăila, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 C.proc.pen. pe durata măsurii arestului la domiciliu, inculpaţii trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu reprezentanţii persoanelor vătămate SC ALTEX ROMÂNIA SRL şi FLANCO SA. În temeiul art. 221 alin. 4 C.proc.pen. atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiei ce îi revine, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. (…). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se arată în hotărârea instanței.

Pe numele celor doi au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore în dimineața zilei de 16 octombrie a.c. Măsura a fost dispusă după ce polițiștii, sub coordonarea procurorului de caz, au stabilit că sunt principalii suspecți în cazul a patru infracțiuni de furt. Conform anchetatorilor, cei doi ar fi sustras produse electronice în valoare de 11.800 lei. „La data de 16 octombrie 2019, în urma cercetărilor efectuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Focșani, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, au fost identificați principalii suspecți în cazul unei infracțiuni de furt calificat în formă continuată (patru acte materiale). Din cercetările efectuate până în prezent rezultă că cei doi tineri, ambii din municipiul Brăila, ar fi sustras de pe rafturile unor magazine de pe raza municipiului Focșani produse electronice, în perioada 28 august – 01 septembrie 2019, în valoare totală de aproximativ 11800 de lei. Cercetările sunt continuate, în vederea documentării și probării întregii activități infracționale”, au transmis reprezentanții IPJ Vrancea după reținerea celor doi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?