Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția: Vineri 14 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: La Școala Gimnazială Bălești a avut loc prima ediție a Zilei Recoltei

Școala Gimnazială BĂLEȘTI, Ziua Recoltei, 15 OCTOMBRIE 2019, Ediția I

TOAMNA e anotimpul bunăstării și al bogăției. E timpul ,,roadelor pământului”, dar mai ales e anotimpul în care culegem cu mare drag rodul muncii noastre. Pentru a sărbători cu mare fast si bucurie, copiii Școlii Gimnaziale Bălești și Grădiniței cu Program Normal Bălești au organizat ,,ZIUA RECOLTEI”, o expoziție cu vânzare a produselor românești, muncite cu drag în casă de mame, mătuși si bunici, obicei stăvechi păstrat în satele romănești cu sfințenie, semn al recunoștinței față de gospodarii satului și obștei.

FRUCTE, LEGUME, CONSERVE DE TOAMNĂ, ZARZAVATURI COLORATE, COMPOTURI PARFUMATE, GEMURI ȘI DULCEȚURI ÎMBIETOARE, PLĂCINTE CU MERE, DOVLEAC ȘI BOMBOANE DE ZAHĂR ARS CU NUCI, toate făcute în casă, DOVLECI RUMENI numai buni de băgat în cuptor și-au făcut loc pe măsuțele micilor vânzători dornici să prezinte ce este mai bun și mai gustos în comuna lor dragă.

Organizatorii, director prof. Tudorie Emilia Camelia, prof. Ion Cristina, prof. Sandu Steluța, prof. Dumitru Irina, Grăginița cu P.N. Bălești, prof. Lazăr Alina, prof. Bughiurlan Marina, prof. Necula Alina, prof. Sîmbotin Mihai, Școala Primară Bălești, prof. diriginte Petrescu Petronela, clasa a V-a, prof. diriginte Ion Ana Mădălina, clasa a VI-a, prof. Trandafir Constantin, clasa a VIII-a, precum și colaboratorii prof. Trandafir Elena, prof. Verdetu Mihaela, prof. Manu Adela, prof. Ciobotaru Lucian, prof. Iorga Ștefan, prof. Jugănaru Valerică si prof. Murariu-Radu Neculai au răspuns prezent inițiativei copiilor dând o mână de ajutor la pregătirea și amenajarea „Târgului de Produse Tradiționale – Expoziție și Vânzare”.

Primiți în mod tradițional cu pâine și sare, vizitatorii, părinți, bunici, autorități locale, reprezentate de viceprimar d.nul Gheorghe Silviu Stoica, consilieri locali și locuitori ai comunei au fost invitați să ia parte la evenimentul organizat cu mare entuziasm de copii. Aflați la vârsta pensionării, prof. Dragomir Ionel ed.fizica și sport, înv. Popescu Gica și prof. Ciupercă Grigore, istorie, precum și bibliotecar, d.na Costin Elena – Biblioteca Comunală, au fost invitații de seamă ai copiilor.

Spre bucuria micilor ,,comercianți”, produsele au dispărut repede de pe mesele lor fiind cumpărate în mare grabă de cei prezenți la sărbătoare.

Fiecare grupă, respectiv clasă, va folosi fondurile strânse pentru achiziționarea de materiale și rechizite necesare unei bune desfășurări a procesului de învățare.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?