Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Consiliul Județean va reabilita podul peste râul Putna, la Vulturu

Consiliul Județean Vrancea va reabilita podul din beton armat peste râul Putna, în localitatea Vulturu. Este vorba de podul situat pe DJ 204 D, sector Vulturu – Hîngulești – Maluri. Plenul Consiliului Județean Vrancea a aprobat, ieri, documentația tehnico-economică, la faza: Expertiza tehnică, Studii de teren (studiu topografic, studiu geotehnic, studiu de trafic), Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții (D.A.L.I.) și indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiție ,,Reabilitare pod din beton armat pe DJ 204 D, peste râul Putna, în localitatea Vulturu, comuna Vulturu, km. 24+400”. „În urma verificării stării tehnice a podului din beton armat aflat pe drumul județean DJ 204 D, la traversarea peste râul Putna, comuna Vulturu, km.24+400, județul Vrancea, format din trei deschideri de 27,00m, în lungime totală de 90,30m, s-a constatat că starea tehnică a acestuia este necorespunzătoare, circulația nu se desfășoară în condiții de siguranță, fapt pentru care sunt necesare lucrări de reabilitare și modernizare a acestui pod“, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.

Astfel, vor fi executate lucrări la cale și trotuare, suprastructură, reparații pile, reparații culei, racorduri cu terasamente, lucrări la albie. Podul mai sus amintit a fost construit în anul 1981. Valoarea totală a investiției este de 6.133.421,50 lei (inclusiv TVA). Durata de execuție este de 16 luni, din care proiectare 3 luni, plus o luna obținere avize. Podul va avea o lungime de 90,30 m, lățimea părții carosabile este de 8,70m, lățimea totală a podului este de 10,20 metri. Podul va avea două trotuare de câte un metru fiecare.

Administrația județeană are în derulare lucrările de asfaltare a DJ Vulturu – Hînguleşti – Maluri. Licitația a fost câștigată de asocierea SC Phoenix Transbac SRL Bacău și SC Alido Proiect SRL Piatra Neamț pentru serviciile de proiectare tehnică, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții mai sus menționat. Lucrările sunt finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2 și au o valoare de 10,6 milioane lei, fără TVA, echivalent a 2,3 milioane euro. Durata de execuție a lucrării este de 24 de luni. „Avem un program foarte ambițios în ceea ce privește drumurile județene. Prin Programul Operațional Regional, până în 2020 vom investi circa 300 milioane euro. Asta înseamnă că, la finalul mandatului, drumurile județene vor arăta impecabil“, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Lungimea tronsonului modernizat este de 9,60 km. Populația deservită prin această investiție este de 8.659 locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?