Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Naomi Campbell a închis prezentarea casei Saint Laurent, organizată în faţa Turnului Eiffel din Paris

Celebrul top-model britanic Naomi Campbell, în vârstă de 49 de ani, a defilat pentru casa de modă Saint Laurent, care şi-a prezentat marţi seară în faţa Turnului Eiffel din Paris cea mai recentă colecţie, ce revendică o anumită îndrăzneală estetică în faţa „puritanismului” ambiant, informează AFP. Purtând un ansamblu negru strălucitor, compus din pantalon şi jachetă, vedeta britanică a defilat pe un podium pe care se întretăiau fascicule luminoase, difuzate de proiectoare încorporate în scenă, în faţa unor spectatori numeroşi, dintre care nu au lipsit modelele Kate Moss şi Cindy Crawford, aflate în primul rând. Actriţele Catherine Deneuve şi Charlotte Gainsbourg au făcut şi ele parte dintre invitaţi.

Silueta feminină s-a alungit şi s-a „cuminţit” uşor în această colecţie pret-a-porter pentru sezonul primăvară-vară 2020, însă articolele emblematice ale directorului artistic al casei Saint Laurent, Anthony Vaccarello, precum pantaloni-micro, topuri transparente şi pantofi cu tocuri vertiginos de înalte, sunt bine reprezentate. Numeroase invitate, îmbrăcate în acest stil în pofida ploii, s-au fotografiat la finalul show-ului, având ca fundal un Turn Eiffel strălucitor.

Într-un interviu acordat pentru Journal Du Dimanche (JDD) înainte de debutul Fashion Week, Anthony Vaccarello s-a declarat moştenitor al „eleganţei periculoase” a casei Saint Laurent, care a fost criticată în ultimii ani pentru anumite reclame considerate misogine. „A devenit imposibil să ai o părere contrară faţă de opinia generală (…) Mi se spune ‘e prea scurt, prea transparent’. Urăsc acest nou puritanism care judecă totul”, a declarat creatorul de modă pentru JDD, adăugând că refuză „să comunice cota” referitoare la numărul persoanelor de culoare incluse în prezentările casei Saint Laurent. „Problema rasismului, la fel ca aceea a misoginiei, constă în faptul că ea există în ochiul celuilalt, în orice caz nu în al meu”, a adăugat designerul.

Siluetele longiline, neobişnuite pentru acest creator de modă, s-au inspirat din Loulou de la Falaise, muza lui Yves Saint Laurent. Rochii aerate şi brodate cu fire de aur, purtate peste cizme aurii sau kaki cu tocuri înalte, s-au inspirat dintr-o „Rusie relaxată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?