Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Cosmonauţii ruşi vor fi dotaţi cu arme speciale pentru a se apăra de animale sălbatice după aterizare

Rusia îşi va înarma cosmonauţii cu pistoale speciale care le vor permite să se apere de animalele sălbatice în cazul în care vor ateriza în regiuni izolate şi puţin populate, a anunţat miercuri Dmitri Rogozin, directorul general al Agenţiei spaţiale ruse (Roscosmos), citat de AFP. „Această armă a intrat deja în procedura de testare”, a declarat Dmitri Rogozin, citat de agenţia de presă oficială TASS. „Cred că peste un an şi jumătate, este foarte, foarte probabil” ca aceasta să facă parte din kitul de prim-ajutor al cosmonauţilor, a adăugat acelaşi oficial rus.

Potrivit lui Dmitri Rogozin, este vorba despre o versiune modernă a unui pistol cu trei ţevi dezvoltat în epoca sovietică. Această armă ar putea fi integrată în kitul de prim-ajutor al cosmonauţilor odată ce misiunile spaţiale cu echipaj uman vor fi lansate de pe noul cosmodrom rus, construit într-o regiune izolată din Extremul Orient. „Aterizările ar putea avea loc în această zonă puţin populată, împădurită, de pădure-stepă, iar cosmonauţii spun că ar fi bine să aibă ceva de acest fel în kiturile lor”, a explicat Dmitri Rogozin. El a mai precizat că o astfel de armă ar putea fi utilizată pentru a trage focuri de semnalizare în cazul aterizărilor în zone izolate, dar şi pentru ca astronauţii să poată se se apere în cazul unor atacuri ale animalelor sălbatice.

Cosmonautul rus Oleg Kononenkov, care a făcut parte din echipajul de pe ISS şi a revenit de curând pe Terra, a exprimat această nevoie într-o conferinţă de presă organizată marţi: „Este posibil ca (locul de aterizare) să fie o zonă sălbatică şi ca noi să avem nevoie de un cuţit special pentru a construi un adăpost şi de o armă în cazul animalelor sălbatice”. Pistolul TP-82 cu trei ţevi, care făcea parte din kitul de prim-ajutor folosit de cosmonauţii ruşi începând din anii 1980, a fost retras din acea trusă în 2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?