Ediția: Sâmbătă 22 iunie 2024. Nr. 6654
Ediția: Sâmbătă 22 iunie 2024. Nr. 6654

FOTO! Exercițiu al ISU privind inundaţii pe râul Siret

Buletin informativ

Exerciţiu pentru antrenarea structurilor de intervenţie în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii pe râul Siret (U.A.T. Suraia)

Joi, 19 septembrie a.c., începând cu ora 11.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea a organizat un exerciţiu, în localitatea Suraia, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii produse pe râul Siret.

Situațiile tactice au fost următoarele:

SITUAŢIA SPECIFICĂ NR. 1

Urmare a deversării unei mari cantităţi de apă din barajul de acumulare Movileni, din cauza unei defecțiuni tehnice la acesta, coroborat cu cantitatea mare de precipitații și cu debitele foarte mari ale râurilor există probabilitatea ca râul Siret, în dreptul localității Suraia, să depăşească digul de protecție şi să inunde locuințele și obiectivele economice situate pe malurile acestuia.

În localitatea Suraia, Comitetul local pentru situaţii de urgenţă a hotărât punerea în aplicare a planurilor de evacuare în situaţii de urgenţă şi au dat dispoziţie serviciului voluntar pentru înştiinţarea, avertizarea şi alarmarea populaţiei, precum şi pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor inundaţiilor şi a viiturilor create pe râul Siret.

Se instalează şi organizează taberele de sinistraţi și se acționează pentru evacuarea populaţiei.

SITUAŢIA SPECIFICĂ NR. 2

Pentru protecţia locuințelor și operatorilor economici de pe malul râului Siret, membrii serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă ai comunei Suraia împreună cu personalul I.S.U. Vrancea, I.J.J. Vrancea și M.Ap.N. acţionează pentru consolidarea şi supraînalțarea digurilor de protecție cu saci de nisip. Deasemenea S.G.A. Vrancea instalează diguri mobile pe o lungime de aproximativ 50 m pe malul drept al râului Siret. Echipajul I.P.J. Vrancea asigură măsurile de ordine și siguranță publică în zona de intervenție.

SITUAŢIA SPECIFICĂ NR. 3

Din cauza deversărilor, nivelul apei râului Siret creşte şi două persoane care se află la pescuit rămân izolate pe una din fundațiile pilonului podului ce traversează râul Siret. Intervin I.S.U. Vrancea cu o barcă pneumatică pentru evacuarea persoanelor iar pentru acordarea îngrijirilor medicale un echipaj SMURD și un echipaj SAJ. Echipajul I.P.J. asigură măsurile de ordine și siguranță publică in zona de intervenție

SITUAŢIA SPECIFICĂ NR. 4

Urmare a depăşirii cotelor de inundaţii, râul Siret amenință să inunde locuințele și obiectivele economice din localitate. Se intervine de către un echipaj al ANIF și de către I.S.U. Vrancea cu motopompe pentru evacuarea apei . Echipajul I.P.J. Vrancea asigură măsurile de ordine și siguranță publică în zona de intervenție.

La exercițiu au participat domnul prefect Ticu Costandache, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, domnul director al S.G.A. Vrancea Kanty-Cătălin Popescu, în calitate de șeful grupului de suport tehnic pe linia situațiilor de urgență generate de inundații și avarii la construcții hidrotehnice și reprezentanții celorlalte instituții cu care se cooperează în astfel de situații.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

Foto: ISU Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?