Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

ENET va avea director nou la începutul lunii iunie


   Societatea de termoficare a municipiului Focșani va avea peste câteva săptămâni o nouă conducere. De câteva zile a început procesul de selectare a membrilor care vor forma noul Consiliu de Administrație al SC ENET SA, din rândul cărora, cel mai probabil, va fi ales și noul director general al societății. 
   Săptămâna trecută au ajuns la Focșani reprezentanții firmei de recrutare din București care se ocupă cu selectarea noilor membri ai CA de la ENET. Zilele acestea se vor publica pe site-ul ENET condițiile pe care trebuie să le îndeplinească viitorii candidați la o funcție de membru în CA, termenul de depunere a dosarelor de candidatură și documentele necesare, printre care un CV și acte care să ateste studiile și vechimea în muncă. Printre condițiile cerute se numără vechimea și experiența într-o activitate similară, studii în domeniu sau candidatul să fi evoluat într-o societate care să fi avut profit. 
   După publicarea anunțului, într-un anumit termen de înscriere, de 10 zile, se depun dosarele de candidatură. Ulterior, acestea sunt analizate și se publică candidații admiși. Consiliul de Administrație va avea cinci membri. „Până la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie, se va numi, cel mai probabil, noul Consiliu de Administrație”, ne-a precizat actualul director interimar al ENET, Mariean Vișan. 
   Potrivit legii, noul director al ENET va fi ales din cadrul membrilor Consiliului de Administrație nou constituit sau, a doua variantă este să se organizeze un concurs pentru funcția de director, caz în care trebuie depuse din nou candidaturi, ce vor fi analizate, din nou, de o firmă de recrutare. 
   Actualul director interimar, Mariean Vișan, directorul tehnic al ENET, a fost numit în această funcție pe 3 septembrie 2012, atunci când l-a înlocuit în funcție pe fostul director, Valter Popescu. Vișan nu dorește să concureze pentru funcția plină de director, după cum a declarat în mai multe rânduri. În schimb, pentru ocuparea acestui post este vehiculat numele fostului prefect liberal Manole Merchea. 
   În prezent, ENET este beneficiarul unuia dintre cele mai mari proiecte care se derulează în municipiul Focșani cu fonduri europene: „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană”, prin care, până la sfârșitul anului, va fi dată în folosință o nouă centrală termică și vor fi înlocuite rețelele termice vechi. 
   Noul director va trebui însă și să gestioneze problema situației financiare a societății, care, tot, mai des, este „amenințată” de furnizorul de gaze cu sistarea alimentării cu combustibil, din cauza datoriilor mari acumulate, nerecuperate de la consumatorii casnici.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?