Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Infrastructura locală din comuna Ruginești, modernizată cu fonduri alocate prin PNDL

Continuă proiectul de reabilitare a drumurilor comunale din Ruginești. Primarul comunei, Ion Avram, a anunțat că proiectul de investiții „Modernizare drumuri de interes local în Comuna Rugineşti“, în valoare de 8.464.257 lei se află în derulare și deja s-a turnat asfalt pe câteva drumuri din localitate. „Avem în derulare proiectul de investiții „Modernizare drumuri de interes local în Comuna Rugineşti“. Astfel, avem alocată suma de peste 8,4 milioane lei pentru reabilitarea și asfaltarea a peste 6 kilometri de drumuri locale. În cadrul acestui proiect vor fi realizate șanțuri pentru colectarea apelor pluviale și căi de acces ]n gospodării. Deja până în acest moment avem asfaltați aproape 2 kilometri de drumuri comunale“, a declarat primarul Ion Avram.

Autoritățile locale din Ruginești mai au în derulare lucrări la obiectivul de investiții care vizează construirea a trei poduri în comună. Este vorba de următoarele lucrări: Pod din beton armat peste pârâul Domoșița, punct Anghelești; Pod din beton armat peste pârâul Domoșița, punct Ruginești; Pod din beton armat peste pârâul Domoșița, punct Văleni. Lucrările sunt realizate de societatea Camino Construct SRL și constau în elaborarea proiectului tehnic, detalii de execuție, documentație tehnică pentru obținere avize, inlusiv DTAC, DTOE, asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor și execuție lucrări pentru toate cele trei poduri amintite mai sus. „Scopul proiectului și al lucrării îl reprezintă amenajarea a două poduri noi peste râul Domoşiţa în localităţile Angheleşti şi Văleni şi înlocuirea unui podeţ degradat cu un pod nou în localitatea Rugineşti“, a declarat primarul social democrat din Ruginești, Ion Avram. Valoarea investiției este de 7.744.586 lei fără TVA, conform devizului general al investiției. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Primarul comunei Ruginești, Ion Avram, a mai anunțat că mai are în derulare un proiect important ce vizează reabilitarea a trei unități școlare. Este vorba de proiectele: „Reabilitare, modernizare Școală Primară în vederea obținerii autorizațiilor sanitare de funcționare, sat Copăcești“ – 568.610 lei; „Reabilitare, modernizare Școală Gimnazială în vederea obținerii autorizațiilor sanitare de funcționare, sat Anghelești“ – 714.724 lei; „Reabilitare, modernizare Școală Gimnazială în vederea obținerii autorizațiilor sanitare de funcționare, sat Ruginești“ – 1.136.310 lei. Finanțarea acestor investiții este asigurată tot prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?