Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Astăzi începe Festivalul Tradițional „Toamna Odobeșteană”

Primăria, Consiliul Local și Casa de Cultură din Odobeşti organizează în perioada 11-15 septembrie 2019 a XV-a ediție a Festivalului Tradițional „Toamna Odobeșteană”. Festivalul cuprinde evenimente de promovare a patrimoniului etnografic, istoric și cultural local, filme documentare și lucrări de specialitate. Ediția din acest an se desfășoară sub semnul cultivării și promovării identității locale.

Astfel, astăzi, manifestările vor debuta cu lansarea lucrărilor istoricilor Muzeului Vrancei: Odobeștii, calea ferată si ocupația germană Odobeștii, de la primele vestigii arheologice la intrarea în modernitate. Personalități odobeștene: Ion Gh. Giurgea. Aniversarea unui deceniu de la lansarea brandului localității: Odobești – Orașul Viilor Domnești.

Manifestările vor continua vineri, de la ora 11.00, cu următorul program: Remember Salonul Literar Dragosloveni; Memento Alexandru Vlahuță, un secol de la trecerea în eternitate; Prezentarea celor mai recente volume publicate de Casa de Cultură.

Sâmbătă, între orele 9.00-17.00, va avea loc Odobești Grapes Cup, campionat de fotbal la baza sportivă din cartierul Mihai Sturza-Unirea, iar de la orele 18.00 va avea loc un spectacol muzical în Centrul Civic. De la ora 21.00 va avea loc un show extraordinar RIPPERZ CREW.

Duminică, în ultima zi a manifestărilor, între orele 9.00-14.00 va avea loc premierea echipelor câștigătoare și a participanților la Odobești Grapes Cup, pe scena din Centrul Civic. De la orele 12.00 va avea loc vernisajul Virginia Hossu, „Luminile Toamnei”. Prezintă pictorița Elena Bârhală-Pascu. De la ora 13.00 va avea loc o demonstrație de karting organizată de Clubul Copiilor Odobești. De la orele 18.00 va avea loc un spectacol muzical în Centrul Civic, dar și o prezentare de filme documentare despre patrimoniul etnografic local. De la orele 20.00 va avea loc un recital al copiilor de la Clubul de Muzică al Casei de Cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?