Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

GALERIE FOTO: Primul român care a traversat America pe bicicletă vine la Colegiul Unirea Focșani

Radu Păltineanu, primul român care a traversat America pe bicicletă, din Alaska până în Ţara de Foc, se întâlnește vineri, 13 septembrie, cu elevii de la Colegiul Național Unirea. Evenimentul va avea loc de la ora 13, la el fiind așteptați toți cei care doresc să îl cunoască și să îi afle povestea. A doua zi, Radu Păltineanu va pedala alături de aproape 160 de cicliști din țară la evenimentul „Mausolee pe bicicletă”. „Sunt onorat să particip, ca ambasador al evenimentului, la Mausolee pe bicicleta 2019 după ce m-am întors din expediția mea prin Americi. Este un eveniment care îmbină două dintre pasiunile mele: istoria și ciclo-turismul. Este o modalitate frumoasă prin care se pune în valoare patrimoniul local și istoria noastră, a românilor, mai ales că la eveniment participă numeroase personalități din lumea ciclo-turismului. Să ne vedem cu bine pe 14 septembrie”, a transmis Radu Păltineanu.

Aseară, tot în cadrul evenimentului „Mausolee pe bicicletă” a avut loc o expoziție fotografică cu instantanee surprinse la edițiile anterioare. Au fost prezenți bicicliști din Focșani care au rememorat cursele din anii trecuți și care au făcut donație de cărți pentru ediția din acest an.

Reamintim că 156 de cicliști s-au înscris pentru a participa, sâmbătă, 14 septembrie, la cea de-a V-a ediție a evenimentului „Mausolee pe bicicletă”.„Mausolee pe bicicletă” 2019 este dedicată Anului Cărții, iar fiecare participant va dona o carte la momentul înscrierii de la Mausoleul Eroilor Sud. Plecarea va avea loc la ora 08.00, de la Mausoleul Eroilor din Sud (Focșani). Cărțile vor fi preluate de organizatori, pe bază de tabel, și vor fi donate bibliotecilor din Răcoasa (Mărăști) și Soveja. Evenimentul „Mausolee pe bicicletă” este organizat de Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea și Consiliul Județean Vrancea, în parteneriat cu Muzeul Vrancei. Scopul evenimentului este acela de a promova patrimoniul din județul Vrancea, ridicat în cinstea eroilor din Primul Război Mondial. Partenerii evenimentului sunt: Asociația Adevaratii VeloPrieteni, Asociația Tomiță Lazăr, Asociașia Proiectele Pandorei, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, Serviciul Județean Salvamont, Primăria Municipiului Focșani, Primăria Orașului Panciu, Primăria comunei Răcoasa, Primăria comunei Soveja, Primăria comunei Vidra. Monitorul de Vrancea este partener media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?