Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO: Doi elevi de la Liceul Teoretic Odobeşti, în port popular la deschiderea noului an școlar

În prima zi de şcoală, la Liceul Teoretic Odobeşti, în port popular

La festivitatea de deschidere a noului an şcolar, la Liceul Teoretic Odobeşti, printre participanţi, oficialităţi, cadre didactie, bunici, părinţi, elevi sau foşti absolvenţi, au putut fi văzuţi şi 2 copii, unul de şcoală primară şi unul de grădiniţă, în port popular, care au atras privirile tuturor. Pentru că a cosiderat că este o zi mai specială, mama celor doi, care sunt fraţi, i-a îmbrăcat în portul tradiţional românesc. După intonarea imnului de stat şi oficierea unui serviciu religios de către 4 preoţi, au urmat discursurile oficialităţilor şi cele ale directorilor instituţiei.

Primarul Odobeştiului, Daniel Nicolaş, a declarat că educaţia va fi mereu o prioritate pentru administraţia locală. „Educaţia a fost şi va rămâne mereu un domeniu de interes major, mereu pe agenda publică a oraşului Odobeşti, cu promisiunea că le vom fi aproape copiilor, atât eu cât şi colegii mei. Avem în derulare proiecte care să aducă cele mai bune condiţii de învăţare în şcoli. Ne preocupăm şi suntem foarte aproape de finalizarea unor contracte care vor avea ca rezultat reabilitarea şi construirea de noi corpuri de clădire şi terenuri de sport cu fonduri europene, chiar aici în curtea acestui liceu, unde vom construi o nouă aripă a acestui liceu pentru a muta şcoala de pe Strada Muncii aici, pentru ca astfel să avem într-un singur loc toţi copiii şi cadrele didactice”, a declarat primarul Daniel Nicolaş.

Acesta a mulţumit cadrelor didactice pentru eforturile depuse şi le-a transmis părinţilor marea rugăminte de a veni în ajutorul copiilor. „Supravegheaţi-i, dar nu îi încorsetaţi, iubiţi-i, dar nu-i sufocaţi, ajutaţi-i, dar nu le faceţi temele integral. Daţi-le şansa de a-şi pune imaginaţia la lucru. Vă rog să le oferiţi uneltele necesare pentru a construi o lume care, dacă nu e perfectă, măcar e mai bună decât cea pe care am construit-o noi, părinţii. Vă urez mult succes în noul an şcolar”, a adăugat primarul.

Directorul Liceului Teoretic Odobeşti, Nelu Taman, a mulţumit părinţilor pentru încrederea acordată instituţiei pe care o conduce. „Dragi părinţi, dragi elevi şi stimate cadre didactice. Suntem cu totii pregătiţi de un an nou an şcolar, pe care ni-l dorim să fie cât se poate de rodnic, cât se poate de bun. Avem speranţe, avem visuri de continuat, avem de călăuzit, avem de clădit, avem de luminat şi, aşa cum se cuvine unui nou început de drum, permiteţi-mi să vă urez tuturor: Bine aţi venit la şcoală! Curtea este plină de elevi, părinţi, bunici, dar şi de foşti absolvenţi, ceea ce ne arată apropierea dumneavoastră faţă de instituţia noastră. Mulţumim părinţilor pentru încrederea acordată şcolii noastre”, a declarat Nelu Taman, directorul Liceului Teoretic Odobeşti.

Directorul adjunct al unităţii de învăţământ, Amalia Rusu, a dat citire mesajului inspectorului general Dorin Cristea, care a transmis că şcoala va avea parte de susţinerea reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Vrancea, „astfel ca la sfârşit de an şcolar să ne bucurăm împreună de reuşitele copiilor noştri”.

Profesor Ema Dragomir, Liceul Teoretic Odobeşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?