Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Formare profesională ERASMUS + la Praga, pentru 6 cadre didactice din Vrancea

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Vrancea, prin specialiștii săi, a creat un consorțiu cu 12 școli din județ, ai căror elevi sunt în situații de risc. Pentru combaterea abandonului școlar timpuriu din aceste unități școlare, 6 cadre didactice au participat la cursul „Early school living”, din cadrul unui proiect ERASMUS +, desfășurat la Praga și furnizat de ITC International.

Conform datelor furnizate de profesoara Mariana Bogdan, cursul s-a bazat pe o desfășurare practică, aplicându-se diverse sarcini de lucru și jocuri de rol, ce au simulat situații reale ce determină părăsirea timpurie a sistemului de învățământ de către elevi. Au fost îmbinate cu succes activitățile formale cu cele nonformale, cadrele didactice reușind ca pe parcursul unei săptămâni întregi, nu doar să participe la cursuri, dar să și viziteze frumoasa capitală a Cehiei, împreună cu ceilalți cursanți, din Spania și Cipru, și cu reprezentații instituției de învățământ gazdă. La sfârșitul sesiunii de formare, abilitățile dobândite au fost certificate prin diplome. De asemenea, s-au stabilit contacte cu ceilalți participanți pentru colaborări și proiecte viitoare.

Întrucât anul școlar va începe peste numai câteva zile, cu certitudine cadrele didactice participante la acest curs vor realiza un rodnic transfer de abilități și cunoștințe către elevii lor. Merită felicitări echipa CJRAE Vrancea pentru implementarea acestui proiect, în aceiași măsură și cadrele didactice participante: Mariana Bogdan (Școala Gimnazială Pufești), Alexe Luminița Erna (Școala ,,Mareșal Averescu” Adjud), Elena Liscănoiu (Școala Gimnazială Chiojdeni), Cristina Elena Necula (Școala Gimnazială nr.2 Mărășești), Constantin Daniel Radeș (Școala Gimnazială Homocea) și Aurel Șelaru (Școala Gimnazială „Învățător Gheorghe Asanache“ Bordești).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?