Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Tată și fiu puși sub control judiciar, după ce au fost acuzați că ar fi răpit o tânără în vederea căsătoriei

Doi bărbaţi din comuna Slobozia Bradului, tată şi fiu, care au fost reţinuţi vinerea trecută sub acuzaţia de violare de domiciliu şi lipsire de libertate, au plecat din arestul IPJ Vrancea. Potrivit unor surse, sâmbătă, după expirarea ordonanţelor de reţinere de 24 de ore, emise pe numele lor, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pentru ambii bărbați. Măsura a fost dispusă pentru câte 60 de zile, ambii având de respectat o serie de obligaţii.

Reamintim că în noaptea de joi spre vineri, poliţiştii vrânceni au fost sesizaţi de un bărbat, din comuna Slobozia Bradului, despre faptul că fiica lui, de 17 ani, ar fi fost răpită. Fapta se petrecuse în seara zilei de joi, în jurul orei 19.30. Reclamantul le-a spus oamenilor legii că fata a fost luată de patru persoane, trei dintre acestea fiind membre ale aceleiaşi familii, respectiv mamă, tată şi fiu.

Urmare a sesizării, poliţiştii au început să facă verificări şi au găsit-o pe fată acasă la cel care ar fi răpit-o. În total, 26 de politişti au fost angrenaţi în operaţiunea de căutare a fetei. “La data de 29 august a.c., ora 23.15, la sediul Postului de Poliție Slobozia Bradului s-a prezentat un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din comuna Slobozia Bradului, sesizând faptul că fiica lui, în vârstă de 17 ani, a fost răpită în acea seară, în jurul orei 19.30, de către patru persoane cunoscute (un bărbat și o femeie, fiul acestora, în vârstă de 20 de ani, toți din comuna Slobozia Bradului, împreună cu încă un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din comuna Tâmboești), care au pătruns fără drept în curtea imobilului socrului său, plecând cu aceasta într-o direcție necunoscută”, au transmis, vineri seara, reprezentanţii IPJ Vrancea.

Ancheta a scos la iveală faptul că familia fetei şi cea a tânărului pus sub control judiciar au avut de mai mult timp discuţii legate de căsătorie, discuţii care nu s-au concretizat. În momentul în care politiştii au găsit-o pe fată, aceasta se afla în compania băiatului de 20 de ani, care şi-a petrecut 24 de ore în arestul poliţiei. “Din cercetările efectuate a rezultat că încă din data de 15 august a.c. între cele două familii au avut loc întrevederi și discuții, în vederea căsătoririi copiilor lor, însă cererea în căsătorie a fost în cele din urmă respinsă. 26 de polițiști au desfășurat activități specifice pentru identificarea minorei, iar în urma acestora fata a fost depistată pe raza comunei Slobozia Bradului, în prezența tânărului în vârstă de 20 de ani. Pe numele bărbatului din Slobozia Bradului și a fiului acestuia, în vârstă de 20 de ani, au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore (…). Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare de domiciliu și lipsire de libertate în mod ilegal, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, în vederea probării întregii activități infracționale și tragerii acestora la răspundere penală”, au mai adăugat reprezentanţii IPJ Vrancea în același comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?