Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Cutremur de 4,7 grade – cel mai puternic din acest an


    Un cutremur cu magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter s-a produs ieri dimineață, la ora 08.15, în zona Vrancea. Cutremurul, care a avut loc la o adâncime de 126 kilometri, a fost resimțit și la București, dar și la Cernavodă.
    Seismul, cel mai puternic din cele 16 produse de la începutul anului, s-a resimțit și în alte zone ale țării, după cum spun specialiștii. Magnitudinea inițială a fost de 4,8 grade pe scara Richter, iar adâncimea de 140 kilometri, iar după ultimele evaluări, s-a stabilit că seismul a avut  magnitudinea de 4,7 grade și s-a produs la o adândime de 126 de kilometri. Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național pentru Fizica Pământului, a precizat în presa centrală că, atunci când se produce un cutremur, mai întâi sunt transmiși parametrii evaluați de calculator, care poate da erori, iar apoi datele sunt revizuite de seismologi, acestea fiind cele exacte.
    De la începutul anului și până ieri, în Vrancea s-au produs 16 cutremure, cel produs joi la ora 08.15 fiind cel mai puternic. Un cutremur cu o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter s-a produs pe data de 12 ianuarie a.c.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?