Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Căminul de nefamiliști de pe Aleea Căminului va fi expertizat; Primăria Focșani vrea să cumpere clădirea

Primăria Focșani va începe procedurile pentru achiziția blocului de nefamiliști al Cooperativei „Eximcoop”, situat pe Aleea Căminului. În prima etapă va fi realizată o expertiză tehnică a clădirii și va fi întocmit un raport de către un evaluator autorizat ANEVAR. Abia ulterior, în funcție de aceste estimări, se va decide dacă municipalitatea va cumpăra acest bloc de nefamiliști din cartierul Bahne.

Mai mult, situația de la acest bloc este specială, clădirea fiind a Cooperativei, în timp ce terenul este al municipiului. În acest context, primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, a arătat că achiziția blocului ar putea să nu coste nimic municipalitatea, deoarece Cooperativa are mai multe clădiri în aceeași situație și s-ar putea ajunge la un schimb imobiliar. Inițial, imobilul blocului de nefamiliști a fost evaluat de proprietar la peste 821 mii euro, respectiv 420 euro pentru 1955 metri pătrați de suprafață construită. O evaluare optimistă, dacă se ține cont de condițiile în care se prezintă blocul vecin fostului G2. Însă ceea ce constată orice focșănean care trece pe lângă blocul de nefamiliști trebuie confirmat de un expert tehnic.

Primarul Cristi Misăilă a explicat intenția de achiziționare a blocului prin numărul mare de cereri depuse la administrația locală, respectiv 673, pentru alocarea unor locuințe din fondul locativ de stat. „Ținând cont că la acest moment municipiul Focșani nu deține în proprietate locuințe disponibile pentru a onora aceste cereri, consider că oferta este oportună. Având în vedere cererea mare de forță de muncă comparativ cu oferta foarte scăzută pe piața imobiliară de locuințe pentru a fi închiriate la un preț accesibi, consider că municipiul Focșani trebuie să-și dezvolte o strategie de achiziționare și construire a acestor locuințe. Mai mult, imobilul proprietatea Societății Cooperativa Meșteșugărească „Eximcoop”, este situat într-o zonă care urmează să se dezvolte prin derularea proiectelor de investiții de către instituția noastră”, arată primarul Cristi Misăilă.

Căminul de nefamiliști de pe Aleea Căminului are patru etaje, cu o suprafață construită desfășurată de 1955 metri pătrați. La parter sunt opt camere, fiecare cu o suprafață de 20 metri pătrați, o bucătărie, trei grupuri sanitare, patru boxe și o magazie. La fiecare etaj sunt câte zece camere, trei grupuri sanitare, două boxe și o bucătărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?