Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Rugby: Petrache(FRR) – Inaugurarea Stadionului Arcul de Triumf o vom face în iulie 2020 cu o echipă puternică a Europei

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat, miercuri, că inaugurarea Stadionului Arcul de Triumf, aflat acum în construcţie în vederea EURO 2020 la fotbal, va fi inaugurat în luna iulie a anului viitor cu un meci între echipa naţională a României şi o reprezentativă puternică a Europei.

„Din ce am discutat, pentru partea de antrenament a echipelor de fotbal la EURO 2020 este OK. Deci în iunie 2020 aici se vor antrena naţionalele care vor juca la Bucureşti în grupe. Iar eu sper ca deschiderea oficială a Stadionului de rugby Arcul de Triumf să o facem în luna iulie a anului viitor cu o echipă pe care să anunţăm la începutul anului viitor. Sper că va fi o echipă puternică, o echipă de prim rang din Europa. Acest proiect al complexului de rugby a fost început undeva în 2009, iar azi suntem în 2019. Deci eu sper să închidem lucrările în 2020 şi să ne bucurăm de faptul că vom avea un stadion pe care să putem invita naţiuni puternice aici”, a spus Petrache într-o conferinţă de presă. „Valoarea investiţiei în acest stadion este de aproape 20 de milioane de euro. Dar aici vorbim de mai mult de un stadion. Aici avem un complex sportiv, pentru că vom avea o unitate de cazare pentru sportivi, un centru de refacere, două terenuri de antrenament, o parcare subterană (170 de locuri). Stadionul se ridică, după cum se vede, deci stadiul lucrărilor este destul de avansat. Din ce am discutat cu constructorii, ei vor pe 28 mai 2020 să finalizeze lucrările. Deci suntem în termen”, a adăugat el.

În cadrul conferinţei de presă, în care căpitanii celor şapte echipe din SuperLiga Cec Bank au prezentat trofeul care va reveni anul viitor campioanei, Alin Petrache a menţionat că toate partidele din noul sezon vor fi transmise de TVR în urma unui parteneriat semnat între Federaţia Română de Rugby şi postul public. Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache şi directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Irina Pătrăşcoiu au efectuat, miercuri, o vizită la Stadionul Arcul de Triumf pentru a vedea stadiul lucrărilor de construcţie. România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală.

UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo. Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo vor întârzia, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, cel mai probabil în locul velodromului. Variante de rezervă sunt arenele din Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?