Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

BACALAUREAT: Proba la matematică – subiecte ușoare, candidați optimiști

Absolvenții claselor a XII-a au susținut, vineri, cea de-a doua probă din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat, respectiv proba scrisă obligatorie a profilului. Au fost înscriși 447 de candidați, însă dintre aceștia s-au prezentat doar 344, astfel că 103 au absentat. Proba s-a desfășurat conform metodologiei, nu au fost evenimente deosebite și nici un candidat nu a fost eliminat.

În urma susținerii examenului, elevii au susținut că subiectele de la matematică au fost mult mai ușoare comparativ cu cele din sesiunea de vară a Bacalaureatului, impresii asemănătoare cu cele avute după proba de la proba de Limba și Literatura Română, susținută miercuri. O candidată de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, profil organizator banqueting, a precizat că subiectul al treilea I s-a părut mai greu. „Pot să spun că sunt mulțumită de această dată, pentru că subiectele mi s-au părut mai ușoare decât data trecută. Subiectul III însă mi-a dat bătăi de cap, pentru că au fost integrale, perioade, funcții, însă în două ore am rezolvat atât cât să mă pot aștepta la un rezultat bun. Primul subiect nu a necesitat prea mult timp și nici al doilea nu a fost de speriat, dar subiectul III a fost greu. Luni voi avea examen la geografie și am emoții mari“, a spus aceasta.

O candidată de la Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești, profil tehnologic, a fost de părere că subiectul III a fost destul de ușor. „Nu mi s-a părut greu, au fost derivări și integrale, dar s-a putut rezolva dacă ai fost un pic pregătit. Se poate lua nota 5 dacă faci măcar primul subiect! Și subiectul II a fost ușor, pentru că au fost matrice și polinoame. Pe asta multă lume se bazează, adică măcar pe rezultatele de la primele două subiecte“, a afirmat tânăra.

A fost puțin greu, nu pot spune că nu. Dar comparativ cu examenul de prima dată, a fost mult mai lejer. Eu am avut M2, pentru că sunt de la tehnologic, dar au intervenit emoțiile și neatenția. Deși acum este a doua oară când dau examen, emoțiile sunt prezente mereu. La subiectul I am avut o funcții, logaritmi, probabilitate. Am avut și de aflat aria unui triunghi, dar și sinusuri și cosinusuri. Deci a fost ușor, dar emoțiile își spun cuvântul. De furcă mi-a dat subiectul III exercițiul 1 punctul a) pentru că era puțin mai complicat și m-am încurcat. A fost vorba despre o funcție și trebuia să demonstrezi că derivata este egală cu funcția. M-am pregătit încă de când s-a încheiat sesiunea trecută, până inclusiv ieri (joi-n.r.), dar a fost un timp mai scurt față de prima dată, când am avut un an la dispoziție. În astea două luni cred că am învățat mai multe decât data trecută“, ne-a declarat un candidat de la Colegiul „Edmond Nicolau”.

Pe 26 august este programată proba la alegere a profilului și specializării, de asemenea probă scrisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?