Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Trucuri naturiste: ce poți face în casă pentru frumusețe

Vedem pe stradă doamne de vârsta a treia cu un ten imaculat de care ne mirăm, dar în același timp ne și întrebăm oare ce au făcut de-a lungul vieții pentru a-și păstra fața frumoasă?! Dacă veți întreba o persoană de vârsta a treia, cu un ten frumos, vă va spune, mai mult ca sigur, că nu s-a dat pe față cu tot felul de „maglavaisuri“ ca noi, tinerele din ziua de azi. E drept că nu au folosit bază de machiaj, anticearcăn, corector, pudră, farduri, tuș, rimel, blush, iluminator și spray pentru fixarea machiajului (dacă ar știe ele că toate laolaltă fac parte din rutina zilnică!), dar, în schimb, au apelat la tratamente naturiste, preparate chiar de ele în casă. Spre exemplu, ceaiul de mușețel ținea loc de apă termală, apă micelară și demachiant, la fel ca și apa de trandafiri. Felii de castravete ținute pe ochi pentru câteva minute sau felii de cartof abia scoase din frigider, ajuta la estomparea cearcănelor.

Apa de ploaie făcea părul mai mătăsos și mai strălucitor, iar în completare, oțetul de mere dădea luciu și suplețe firului de păr. Pentru corp, mamele noastre foloseau clasica cremă de gălbenele, care era bună la orice.

Dar, îngrijirea tenului în ziua de astăzi este foarte importantă pentru o femeie ce se respectă și își dorește o piele frumoasă și fără imperfecțiuni. Măștile de față preparate în casă pot face parte din ritualul de înfrumusețare al oricărei femei pentru că sunt făcute din ingrediente ce pot fi achiziționate de la orice magazin și nici nu costă mult!

Față

Înainte de a aplica o mască pe față, fie ea cumpărată sau preparată în casă, este nevoie de o exfoliere. Scrub cu mălai! Simplu, ieftin și eficient! Particulele de porumb măcinat sunt extrem de utile pentru piele, deoarece ajută la îndepărtarea celulelor moarte, dar şi a bacteriilor, a mizeriei acumulate şi a prafului. Un scrub cu mălai este eficient în rutina de înfrumusețare deoarece conține vitamina C și vitamina A. După preferințe, mălaiul se poate combina cu ulei de măsline, iaurt sau miere de albine.

Tenul este foarte sensibil și spre deosebire de alte zone ale corpului, acesta are nevoie de o hidratare în profunzime, așadar se poate prepara în casă o mască cu avocado ce previne uscarea tenului, care îi oferă, totodată, luminozitate, lăsând pielea curată, catifelată și fără imperfecțiuni. Este nevoie de o jumătate de avocado, o jumătate de banană, ulei de măsline și miere de albine. Cantitățile se pun din ochi, încât să aibă consistența unei creme. Se întinde pe fața proaspăt exfoliată cu ajutorul unei pensule și după 30 de minute se spală fața cu apă rece. Dacă acest proces se va repeta de cel puțin 4 ori pe săptămână, în cel mai scurt timp vei spune adio fondului de ten și vei avea un ten de invidiat.

Corp

În urmă cu mii de ani, egiptenii și arabii se spălau pe față cu apă și tărâțe de ovăz, iar grecii și romanii foloseau tărâțele de ovăz în cadă pentru a trata afecțiunile pielii. Tărâța de ovăz este renumită pentru protejarea și ameliorarea iritațiilor minore, accelerând vindecarea rănilor și regenerarea pielii, fiind un calmant și un bun hidratant. Îmbunătățește și totodată menține elasticitatea pielii, prevenind îmbătrânirea ei.

Dacă vrei să îți faci un exfoliant natural pentru corp, pune într-un bol fulgi de ovăz, ulei de cocos și miere de albine și masează pe tot corpul, apoi spală-te ca în modul obișnuit. Pentru o hidratare intensă dar și pentru a scăpa de eventualele iritații din cauza epilatului, pune câțiva fulgi de ovăz într-un săculeț și las-l pur și simplu în cadă, în timp ce jumătate de oră te relaxezi. Sau poți măcina fulgii de ovăz până se obține o pudră fină și o adaugi direct în apa din cadă. Cu cât faci mai des acest lucru și devine o rutină, cu atât pielea ta va fi mai strălucitoare și catifelată.

Ochi

Pune 14 plicuri de ceai verde în apa care fierbe și lasă-le un minut. Scoate-le pe o farfurie și bagă-le în frigider. Timp de 7 zile, în fiecare dimineață, aplică pe fiecare ochi câte un pliculeț de ceai și stai 10-15 minute. Ceaiul verde este plin de antioxidanți și cafeină, cu proprietăți dovedite de a calma și a reduce umflăturile. Faptul că pliculețul de ceai este rece, are un efect suplimentar de reducere a umflăturilor, prin vasoconstricția de la acest nivel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?