Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Vânzătorii ambulanți i-au furat 4 mii de lei din casă


   O persoană din comuna Răstoaca a rămas fără bani, după ce a primit în curtea sa trei vânzători ambulanți. Potrivit oamenilor legii, necunoscunoscuții au intrat în curtea părții vătămate și au încercat să-i vândă câteva pături. Văzând că pe aceasta nu o interesează tranzacția, vânzătorii au schimbat tactica și au susținut că vor să cumpere vin. Au spus ce cantitate vor și i-au dat părții vătămate suma de 200 lei. Persoana păgubită le-a adus restul, după care a intrat într-o magazie să scoată vinul. În tot acest timp, necunoscuții i-au cotrobăit prin casă și i-au sustras suma de 4.000 lei, după care au plecat. Partea vătămată a observat mai târziu că îi lipsesc banii și a sesizat poliția. Oamenii legii au întocmit dosar penal de cercetare și fac verificări pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.
    Acest mod de operare nu este unul nou și cu toate că oamenilor li s-a atras atenția că pot fi victimele vânzătorilor ambulanți, unii încă mai sunt păcăliți de escroci. Acești infractori sunt politicoși, de obicei, și oferă ceva spre vânzare sau  pretind că vor să cumpere ceva. Sunt convingători și insistenți, indiferent că sunt femei sau bărbați. Metoda de înșelăciune „vânzătorul ambulant” este întâlnită în special în mediul rural. Sub pretextul că vând pături, lenjerie, perdele, oale și alte lucruri sau se prezintă ca potențiali cumpărători de diferite produse, infractorii intră în casele victimelor, de unde sustrag bani ori obiecte prețioase. Odată ce ajung în locuință, infractorii distrag atenția victimei, o determină să plece în altă cameră sub diverse pretexte, timp în care ei caută bani sau bunuri de valoare. Deseori infractorii lucrează în echipă, în timp ce unul distrage atenția victimei, celălalt intră în casă și caută bunuri.
   Polițiștii îi sfătuiesc pe cetățeni să fie atenți la necunoscuții care le intră în curți cu scopul de a le vinde sau a cumpăra ceva și să nu-i primească în case.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?