Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

GALERIE FOTO: La drum prin munții Vrancei: Traseul nr. 9

Traseul nr. 9: Dealul Morii (610 m.) – Păulești – Pârâul Alunu – Pârâul Mioarele – Masivul Coza (Șaua Golici)(1360m.)

MARCAJ: punct galben

TIMP DE PARCURS: 6 ore

CARACTERISTICI: Traseu de legătură între zona de contact a bordurii montane și Depresiunii Vrancei de la rasăritul ei cu domeniul montan propriu zis reprezentat de extremitatea apuseană a masivului Coza, caracterizat în cea mai mare parte (anume sectorul suprapus drumului forestier de cca. 22 km.) de pante cu înclinare medie și mică ce-i imprimă o notă lejeră.

Traseul turistic marcat se suprapune pe mai bine de doua treimi drumului forestier care însoțește văile adânci, cu versanți abrupți și sectoare de repezișuri ale pâraielor Alunu, Coza și Mioarele. Sectorul cu pantă accentuată corespunde versantului sudic al Masivului Coza între valea Mioarele și înșeuarea poienită de la Golici. Afluenți ai pâraielor amintite au sectoare cu căderi, uneori verticale, de ape, repezișuri, care alături de abrupturile sudice ale Cozei și de punctele de belvedere, precum și de diversitatea, contrastele și multitudinea de peisaje, contactul dintre limita inferioară a pădurii cu fânețe, pășuni și livezi, împletirea dintre natural și antropic, motivează pentru abordarea acestui traseu.

OBIECTIVE ȘI PUNCTE DE INTERES: Traseul se suprapune parțial Parcului Natural Putna Vrancea / Sitului de Importanță Comunitară – Putna Vrancea/ Sitului de Protecție Avifaunistică Munții Vrancei.

TRASEE DE LEGATURĂ:

– traseul nr. 1 Tulnici – Masivul Coza – Dealul Negru – Culmea Paisele –Muntele Pietrosu –Muntele Zboina Frumoasa – Culmea Laposului de Jos – Nereju MARCAJ : banda roșie

– traseul nr. 8 Dealul Morii – Păulești – Tauca – Curmătura Măgurii- Ploștina– Valea Neagră – Vetrești–Herăstrău– Dealul Secăturii – Culmea Lapoșului de Jos – Nereju MARCAJ: punct roșu

– traseul nr. 17 Pârâul Coza- Mioarele – Cascada din Horn

MARCAJ: punct albastru

Text și foto: Facebook Salvamont Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?