Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Un polițist lovit cu scaunul, un altul amenințat cu moartea; un pădurar a fost trimis în judecată

Doi lucrători din cadrul Postului de Poliție Vrâncioaia au fost victimele  infracțiunii de ultraj, fapta fiind comisă de un pădurar în vârstă de 47 de ani, care a fost trimis în judecată. Potrivit unor surse oficiale, acesta își desfășoară activitatea în cadrul Ocolului Silvic Tulnici. Fapta a fost comisă în data de 21 martie 2018, iar lucrătorii de poliție se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Cei care au dispus trimiterea în judecată a pădurarului au fost procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, iar dosarul a fost înaintat magistraților de la Judecătoria Focșani.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, la data de 21 martie 2018, în timp ce încerca să-l lovească cu un scaun, pădurarul i-a adresat amenințări cu moartea unui polițist, lucrător în cadrul Postului de Poliție Vrâncioaia, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Procurorii mai arată că la aceeași dată și în același context, inculpatul l-a lovit cu un scaun pe un alt polițist, din cadrul aceluiași post de poliție, aflat la rându-i în exercitarea atribuțiilor de serviciu, provocându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale.

Din anchetă a rezultat că totul a pornit de la niște neînțelegeri în familie, în sensul că în ziua comiterii faptei, la sediul Postului de Poliție Vrâncioaia au ajuns  fiica și soția pădurarului, care au depus plângeri împotriva acestuia pentru amenințare și violență în familie, plângeri ce au fost retrase pe parcursul cercetărilor. Urmare a plângerilor depuse, polițiștii au ajuns la locuința bărbatului pentru a discuta cu acesta, dar nu s-a putut.

La audieri, inculpatul a declarat că în seara anterioară discuțiilor cu polițiștii a băut, astfel că era posibil ca și în ziua cu pricina să se mai fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. A adăugat că în jurul orei 10.00 s-au prezentat la locuința sa doi polițiști în uniformă, recunoscându-l pe unul dintre ei, respectiv pe cel pe care l-a lovit cu scaunul. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că i-a invitat pe cei doi polițiști în casă, deoarece a crezut că aceștia fac verificări cu privire la valabilitatea permisului de port armă, timp în care unul dintre oamenii legii l-ar fi întrebat de ce provoacă scandal și l-a invitat la postul de poliție. Bărbatul a declarat că i-a refuzat pe lucrătorii de poliție și le-a cerut să îl lase în pace, deoarece își organizează singur viața de familie și nu are nevoie de ajutorul lor.

Inculpatul a mai declarat în fața anchetatorilor că a fost luat de câte o mână de polițiști, cu intenția de a-l încătușa, astfel că s-a smuncit și a scăpat din strânsoare. Pădurarul a adăugat că unul dintre polițiști avea un spray lacrimogen asupra sa, pe care l-a și folosit, fapt ce l-a supărat foarte tare, atât de tare încât nu mai știe ce s-a întâmplat ulterior. Și-a amintit doar că a luat un scaun, pentru a se apăra, dar a susținut că nu a lovit pe nimeni. Inculpatul a mai spus că polițiștii au ieșit în stradă, iar el a mers să se spele pe față, totodată solicitând și o ambulanță. A mai spus și că ar fi fost lovit și încătușat, după care a fost transportat cu o ambulanță la Focșani, la Psihiatrie, unde ar fi rămas legat de mâini și de picioare timp de două ore. Inculpatul le-a mai spus anchetatorilor că plângerea formulată de polițiști a fost cu scopul de a se acoperi, pentru că ar fi intrat în mod abuziv în locuința sa, în condițiile în care el consumase băuturi alcoolice și se afla sub influența acestora.

Deși nu a recunoscut infracțiunile de ultraj în fața procurorului, acesta din urmă a stabilit o altă situație de fapt și a dispus trimiterea în judecată a pădurarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?