Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Sfatul salvatorilor montani: nu hrăniți urșii când mergeți spre Covasna!

Creșterea în ultuma perioadă a numărului situațiilor de interacțiune  dintre oameni și urși, care pot implica riscuri majore, ne determină să reluăm recomandările pe care le făceam în primăvară. Munții Vrancei reprezintă unul dintre arealele carpatice importante pentru carnivorele mari, îndeosebi pentru urs. Din această primăvară au fost observate frecvent în apropierea drumului transcarpatic ce leagă județele Vrancea și Covasna exemplare cu comportament anormal pentru urșii din sălbăticie, care așteaptă, și din păcate de cele mai multe ori primesc, hrană de la oameni.

Sunt mai multe aspecte privind această situație, din care punctăm doar două:

– exemplarele, deși pentru obținerea hranei tolerează prezența omului în imediata apropiere, rămân animale sălbatice, imprevizibile și potențial periculoase;

– hrănirea unui urs de către om nu reprezintă în niciun caz un ajutor, ci condamnarea acestui simbol al vieții sălbatice la relocarea într-un țarc sau chiar la moarte.

Considerăm că cele precizate anterior vor determina un comportament mai responsabil din partea tuturor celor care se vor afla în această situație.

 

Sursa text și foto: Facebook Salvamont Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?