Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Tenis – ”Vrancea Trophy” va fi în septembrie!

Suntem în perioada în care, în ultimii ani, turneul internațional de tenis Vrancea Trophy aducea la Focșani, mai de demult un număr important de tineri jucători de tenis de pe, practic, toate continentele și care își disputau trofeul pus în joc, puncte WTA și premii în bani care însumau 15.000 dolari USA. În 2017 și 2018, turneul a fost organizat pentru fete și a fost mărită valoarea premiilor. Vrancea Trophy a adus un plus important de imagine pentru Focșani, devenit în perioadele cu jocuri ale turneului un pol de interes pentru iubitorii de tenis din Focșani, din județul Vrancea și zonele învecinate. Vrancea Trophy a adus și beneficii economice, a contribuit la promovarea tenisului între copii și tineri și a generat și alte competiții de nivel național care i s-au subsumat. Vrancea Trophy a ajuns la un standard care i-a conferit un statut bine definit între concursurile de acest nivel din lume!

În 2019, organizatorul tradițional, Tenis Club Focșani, care s-a bucurat până acum de susținerea cu rol decisiv a autorităților locale – Consiliul Județean Vrancea, Primăria și Consiliul Local, DJST Vrancea, CS Unirea Focșani, Federația Română de Tenis și a mediului de afaceri, va organiza în acest an competiția ajunsă  la 14-a ediție, în perioada 9-15 septembrie și va avea premii de 15.000 dolari USA, așa cum apare în calendarul competițional al ITF World Tennis Tour și al Federației Române de Tenis.

Programarea pentru luna septembrie a fost determinată, așa cum este precizat într-un Comunicat de presă al Tenis Club Focșani, ”de motive ce țin de planificarea și activitatea clubului și a FR Tenis” dar și de existența ”celei mai bune corelări cu celelalte competiții internaționale din calendarul FRT PRO 2019, ceea ce creează premise pentru … o participare la cel mai înalt nivel” la ediția din acest an a Vrancea Trophy.

Vestea bună pentru focșănenii – și vrâncenii, în general – iubitori de tenis, ca și pentru jucătoarele ce își doresc să joace la Focșani este că și pentru 2019 este programat tradiționalul turneu internațional pe Arenele George Bucuroiu.

          Rămâne ca organizatorii să reușească ceea ce și-au propus. Înainte de toate să asigure resursele financiare, pentru că expertiza organizatorică bine sedimentată și îmbunătățită în multele ediții ale turneului există. Și poate conferi Vrancea Trophy calitate la cel puțin nivelul celor mai reușite dintre acestea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?