Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Grădinițele 1 și 13 din Focșani, deschise în cadrul programului „Grădinița de vară – ediția 2019“

Grădinițele nr. 1 și 13 din Focșani sunt deschise pe timpul verii pentru a îi primi pe copiii care nu au cu cine să stea în perioada vacanței. În urma parteneriatului dintre Primăria Municipiului Focșani și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, programul „Grădinița de vară – ediția 2019“ vine în sprijinul părinților care nu au cu cine să-și lase copii acasă pe timpul verii, când este vacanță. „Dorim ca acest program să devină unul permanent, dând astfel ocazia copiilor noștri să aibă și în timpul sezonului estival parte de atenție și educație școlară, dar să și venim astfel în sprijinul părinților, știut fiind faptul că pentru mulți dintre ei este o reală problemă cu cine să îi lase pe cei mici în timpul zilei pe perioada vacanței de vară“, a declarat primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă.

În luna iulie, Grădinița nr.1 din Focșani va găzdui toți copiii înscriși în program, iar în luna august va fi rândul Grădiniței nr. 13 să se ocupe de copii. Conform informațiilor transmise de Amalia Chirtoc, inspector pentru învățământ preșcolar, lista este încă deschisă pentru părinții care nu au apucat să își înscrie copiii în program, cu condiția să o facă cât mai repede și să fie seriozitate în privința perioadei pe care o doresc. Grădinițele vor funcționa cu program prelungit, începând cu ora 8.00, până la ora 17.00. Plata cadrelor didactice care se vor ocupa de copii, precum și pentru personalul auxiliar, respectiv bucătărese și îngrijitoare, va fi asigurată de Primăria Focșani, iar masa copiilor, în cuantum de aproximativ 9 lei p zi, va fi plătită de părinți.

„În cazul în care un părinte dorește să își înscrie copilul acum, pe ultima sută de metri, o mai poate face, cu condiția să fie seriozitate în privința perioadei stabilite. Programul începe pe 1 iulie, când toți copiii înscriși vor merge la Grădinița Nr. 1 , apoi în august la Grădinița Nr. 13. S-au ales aceste două grădinițe pentru că au bucătărie proprie, spații mari de joacă în aer liber și suficient spațiu de odihnă pentru cei mici. S-a văzut o creștere numerică în rândul înscrierilor, deoarece este un sprijin foarte mare pentru părinții care lucrează zi de zi și au concediu de odihnă o scurtă perioadă. Părinții doresc să își știe copiii în siguranță și sub supravegherea cadrelor didactice, cei mici vor avea parte de activități libere, jocuri educative, activități interesante de care nu se vor plictisi. Este o inițiativă demnă de lăudat din partea Primăriei și a Consiliului Local, deoarece cadrele didactice și personalul auxiliar este plătit. La momentul acesta sunt 309 copii care vor frecventa grădinița în luna iulie și 294 în luna august”, a declarat Amalia Chirtoc, inspector pentru învățământul preșcolar.

Mâine va avea loc o întâlnire a primarului Cristi Valentin Misăilă cu cadrele didactice implicate în proiect, pentru a stabili ultimele detalii legate de acest program.

Sursa foto: gradinita13focsani.blogspot.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?