Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Baschet U 16 – Focșănenii au făcut o impresie foarte bună în Tunisia!

  • În consecință, au fost invitați pentru anul viitor să joace cu Naționala U 18 a gazdelor

Echipa de baschet U 16 a CSM 2007 LPS Focșani a încheiat vineri, 14 iunie, turneul început la 11 iunie, în Tunisia. După un prim joc în compania Naționalei U 16 a țării gazdă, pierdut cu 54-76, miercuri, 12 iunie, a urmat a doua întâlnire între cele două formații joi, 13 iunie. De această dată, tunisienii s-au impus mult mai greu, la o diferență de doar 5 puncte, 68-63. Despre partida de joi, profesorul Petruț Mihai, antrenorul principal al CSM 2007 LPS, mi-a spus că ”A fost un meci mult mai echilibrat decât primul. Un joc bun al echipei noastre, dar din păcate am fost din nou dominați la recuperare. Am avut și un procentaj slab la aruncările de la distanță, ceea ce ne-a privat de o victorie!” O victorie care ar fi fost posibilă, pentru că focșănenii au intrat în ultimul sfert cu un plus de 7 puncte!

În ultima zi a turneului, vineri, 14 iunie, CSM 2007 LPS Focșani nu a mai jucat cu Naționala Tunisiei, care se pregătește pentru Campionatul U 16 al Africii, ci cu echipa locală Nabuel U 18. Rezultat: 71-61 pentru focșăneni, la capătul unei evoluții foarte bune a oaspeților care au dominat de la început până la sfârșit, chiar dacă au avut în față o echipă dintr-o categorie de vârstă superioară. După meciul cu Nabuel și la încheierea turneului tunisian, profesorul Petruț Mihai mi-a declarat: ”Vreau să remarc contribuția tuturor jucătorilor la victoria de astăzi, o victorie obținută în condițiile în care am rulat întreg lotul, toți sportivii având astăzi o evoluție importantă. Astfel s-a încheiat experiența noastră baschetbalistică pe continentul african, o experiență cu totul nouă , benefică pentru toți cei am luat parte la ea. Consider că am făcut o foarte bună propagandă baschetului și o bună promovare orașului nostru! Am lăsat o impresie foarte bună, jocul echipei noastre fiind apreciat de antrenorii și reprezentanții Federației de Baschet Tunisiene, care deja ne-au făcut invitația, pentru aceeași perioadă a anului viitor, să jucăm, de această dată, câteva meciuri în compania naționalei U18 a Tunisiei. Mulțumesc în primul rând domnului Primar Cristi Valentin Misăilă și Consiliului Local fără ajutorul cărora nu puteam efectua această utilă și benefică deplasare”!

Echipa de baschet U 16 a CSM 2007 LPS Focșani se va întoarce în țară duminică spre luni, urmând să plece în turneul din Grecia care va avea loc în perioada 20-24 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?