Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Mașinile focșănenilor, deschise cu CUȚITUL! Trei adolescenți trimiși în judecată

Trei adolescenți cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și complicitate de furt calificat.

Unul dintre ei este C.G.V., de 15 ani, cu domiciliul în județul Tulcea. În sarcina lui s-au reținut 20 de infracțiuni de furt calificat. Conform rechizitoriului, toate cele 20 de fapte au fost comise în luna ianuarie a.c., pe timp de noapte. Astfel, prin forțarea yalei încuietorilor a 18 mașini parcate pe diferite străzi din municipiul Focșani, a sustras din acestea diferite sume de bani și alte bunuri.

Cel de-al doilea inculpat este V.M.S de 15 ani din Focșani. El a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a 7 infracțiuni de complicitate la furt calificat. Anchetatorii spun despre el că l-a ajutat pe primul inculpat să spargă 8 mașini ce aparțineau unui număr de 7 persoane, în sensul că a stat de pază la momentul comiterii infracțiunilor de către primul inculpat și l-a însoțit pe traseul parcurs între locurile de săvârșirea a actelor infracționale.

Un alt inculpat este I.L.C de 16 ani, tot din Focșani în sarcina căruia s-a reținut aceeași infracțiune și aceeași situație de fapt ca și în cazul celui de-al doilea inculpat.

Primul inculpat le-a declarat anchetatorilor că a deschis mașinile cu un cuțit, metodă pe care o știe de la o persoană necunoscută din județul Tulcea. Inițial el a acționat singur. Astfel, în perioada 3-6 ianuarie a.c. a comis 11 infracțiuni de furt calificat. Din mașinile sparte a sustras bani, electronice, documente, prejudiciul fiind estimat la suma de 3.020 lei.

Pe 6 ianuarie s-a întâlnit cu ceilalți doi inculpați, dar și cu un alt copil de 13 ani, cărora le-a povestit că a furat bunuri din mașini și au hotărât să meargă împreună să mai dea și alte spargeri. Pe data de 9 ianuarie, copilul de 13 ani, care nu a fost trimis în judecată în dosar, a mers la un magazin și a cumpărat un cuțit, după care adolescenții s-au apucat de treabă, spărgând alte mașini. La audieri, adolescenții au recunoscut comiterea faptelor, iar copilul de 13 ani are calitatea de martor în dosar.

Inculpatul trimis în judecată pentru cele 20 de infracțiuni de furt calificat a ajuns în luna aprilie a.c. în arest. Asta pentru că, după spargerile date în ianuarie, el nu s-a potolit și a continuat să facă ce știa mai bine, adică să spargă mașini. Astfel,

polițiștii Biroului de Investigații Criminale au probat activitatea infracțională a unui minorului bănuit de comiterea a 14 furturi de/din auto și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. Din cercetările efectuate a reieșit faptul că în noaptea de 28/29 martie a.c., cel în cauză ar fi sustras în scop de folosință un autoturism parcat pe Bulevardul Independenței din municipiul Focșani. Polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 25 februarie – 28 martie a.c., cel în cauză ar fi comis 13 furturi din autoturisme care se aflau parcate pe raza municipiului Focșani, prejudiciul total cauzat astfel fiind estimat la 20 000 lei. În acest dosar, adolescentul nu a fost încă trimis în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?