Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO: Elevii clasei a III-a B de la Școala „Ion Basgan” i-au omagiat pe eroi

Elevii clasei a III-a B de la Școala Gimnazială „Ion Basgan” din Focșani au organizat un eveniment joi, 6 iunie, împreună cu învățătoarea lor, Cornelia Cristea. „Activitatea desfășurată se intitulează „Laudă eroilor neamului românesc!” și face parte din cadrul proiectului de parteneriat educațional „Lăsați copiii să vină la mine!”, proiect pe care îl desfășurăm în colaborare cu Parohia Dumbrăvița din Suraia, pe parcursul anului școlar 2018-2019.

Scopul acestui proiect este acela de a forma și consolida virtuțile creștine cât și deprinderile de comportament moral-religios. Pentru a-l îndeplini, ne-am propus ca pe tot parcursul anului școlar să desfășurăm diverse activități, iar una dintre ele este cea menționată mai sus, activitate realizată în ziua de 06 iunie 2019 la Biserica Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din Suraia. Cu ocazia zilei Eroilor și a Înălțării Domnului, elevii clasei a III-a B de la Școala Gimnazială Ion Basgan s-au deplasat cu un autocar la parohia Dumbrăvița pentru a face o surpriză enoriașilor. Am pregătit un program artistic compus dintr-o suită de cântece și poezii dedicate eroilor neamului cât și Înălțării Domnului, program care a încântat inimile oamenilor prezenți la biserică dar și pe cele ale părinților însoțitori.

Menționez că prin intermediul acestei activități ne-am propus să aducem laudă eroilor, ostaşilor şi luptătorilor români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român și astfel să creăm un strop de emoție atât în sufletele enoriașilor bisericii dar și în sufletele copiilor noștri. Felul în care am fost primiți cât și starea sufletească a micuților la finalul programului ne dau certitudinea că ne-am atins scopul.

Activitatea s-a încheiat cu un cuvânt de învățătură din partea preotului paroh Paraschiv Theodor-Christian dar și cu daruri primite de copii atât din partea dânsului cât și din partea enoriașilor“, a transmis profesor pentru învățământ primar Cornelia Cristea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?