Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Incompatibilitate cu cântec descoperită de Agenția Națională de Integritate

Incompatibilitate cu cântec descoperită de Agenția Națională de Integritate la Marian Lungu, șeful Corpului de control al primarului Focșaniului, Cristi Misăilă. Potrivit ANI, Marian Lungu s-ar fi aflat în incompatibilitate în perioada 15 noiembrie 2016 – 15 mai 2017, când a exercitat simultan funcția publică de consilier superior în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați și funcția contractuală de conducere (director) în cadrul Primăriei municipiului Focșani, Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani. Cei de la ANI menționează și articolele din legea 161/2003 pe care le-ar fi încălcat Marian Lungu.

Conform documentelor oficiale de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați, în perioada respectivă fusese suspendat raportul de serviciu al lui Marian Lungu la Serviciul de Inspecție Fiscală din cadrul Administrației județene a Finențelor Publice Vrancea. Această decizie, semnată de directorul DGRFP Galați, a fost prezentată celor de la ANI, care însă nu au ținut cont de document. „Mie nu mi s-a comunicat nimic oficial de către ANI, am aflat din presă despre acest fapt. Eu le-am pus la dispoziție documentul prin care a fost suspendat raportul de serviciu din 2016 până în 2019. Aștept să primesc informarea oficială și apoi vor întreprinde toate demersurile legale”, ne-a spus Marian Lungu.

Pe de altă parte, cei de la ANI au mai avut spețe similare cu cea în care se află Marian Lungu, și în care magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție s-au pronunțat foarte clar. Magistrații au decis că nu se poate vorbi de incompatibilitate în această situație mai ales că „pe perioada suspendării funcționarul public nu a desfășurat activități specifice funcției suspendate”. În aceste condiții, magistrații au respins, practic, rapoartele de evaluare făcute de ANI pe aceste spețe.

1 COMENTARIU

  1. ANI chiar daca a fost schimbata conducerea actioneaza tot pe principiul”nimanui nu-i pasa daca mori”.Pai daca functionarul public in perioada despre care se face vorbirea nu a incasat venituri de la DIRECTIA DE FINANTE PUBLICE ce i se poate imputa ? Daca a primit salariu numai de la Primarie unde a semnat condica si nu a incasat nici un venit de la Finante de ce sa-l plimbam prin tribunalele patriei ca sa-si dovedeasca nevinovatia ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?