Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Conferință despre problemele curente ale planetei la Inspectoratul Școlar

La Inspectoratul Școlar Județean Vrancea a avut loc, vineri, Conferința județeană Interdisciplinară „Provocările schimbării în știință”, organizată de profesorul Ion Ionașcu, inspector școlar de fizică, și de profesoara Cristina Enoiu, inspector școlar de chimie. Au fost prezenți viceprimarul municipiului Focșani Ionuț Mersoiu și inspector școlar general adjunct Aurel Șelaru. Au mai participat profesori de chimie și fizică din județ, dar și elevi pasionați de științe.

Conferința a fost susținută de profesor doctor Laura Bulgariude la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”, din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, împreună cu șef lucrări doctor chimist Gabriela Apostolescu, conferențiar doctor inginer Nicolae Apostolescu și lector doctor inginer Mihai Cazacu. Au fost abordate teme de actualitate pentru chimiști, dar și probleme curente ale planetei, respectiv valorificarea integrată a deșeurilor în procesele de remediere a mediului, fiind prezentate și inovații din domeniu: chimia nanomaterialelor și metamaterialelor sau studiul proceselor de transport al aerosolilor troposferici.

A fost prezentată și oferta educațională a Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”, din cadrul Universității „Gheorghe Asachi” Iași, prilej prin care elevii prezenți au putut afla despre oportunitățile unei cariere în domeniu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?