Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Șofer DROGAT și BĂUT, descoperit de polițiști după o șicanare în trafic

Un tânăr de 31 de ani, din comuna Dumbrăveni, va fi judecat la Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, care au dispus trimiterea în judecată a șoferului, la data de 12 august 2018, în jurul orei 22.40, bărbatul a fost depistat în timp ce conducea un autoturism prin Focșani, având o alcoolemie de 1,10 grame la mie alcool pur în sânge. Mai mult, șoferul se afla și sub influența unor substanțe interzise, respectiv cannabis.

Totul a pornit de la sesizarea unui alt participant la trafic, care le-a povestit polițiștilor că a fost șicanat în trafic. Urmare a sesizării făcute de celălalt șofer, oamenii legii au plecat în căutarea inculpatului și au reperat mașina condusă de acesta pe strada Republicii din municipiu.

Polițiștii i-au făcut șoferului semnalul regulamentar de oprire, dar acesta și-a continuat deplasarea, ajungând cu autoturismul pe o stradă din cartierul Bahne. Aici, conducătorul auto a oprit mașina și a fugit, timp în care polițiștii erau pe urmele lui. Într-un final, șoferul a fost prins. La testarea cu aparatul alcooltest a rezultat că a consumat alcool înainte de a se urca la volan, motiv pentru care a fost dus la spital și i s-au recoltat probe de sânge. Totodată, s-a stabilit că acesta consumase și substanțe interzise. Inițial, inculpatul a recunoscut că a consumat alcool, respectiv trei pahare cu vin, dar a susținut că nu a condus el mașina. Ulterior, a revenit asupra declarației și a recunoscut că el a condus.

Cu privire la cannabis, șoferul a declarat că s-a întors în țară, din Germania, în data de 11 august 2018 și că în străinătate a consumat substanțele interzise. Dosarul în care va fi judecat pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Focșani și urmează să treacă prin faza de Cameră Preliminară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?