Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: ODO Folk Festival, duminică, la Odobești

  • Enduro, Velopower MTB Epic, Drumul Podgoriilor pentru motociclete, concurs de alergare cros
  • Velopower MTB Epic Challange va constitui a doua etapă a MTB Cupa Moldovei

Asociația Velopower Focșani în parteneriat cu Primăria Odobești vor organiza, duminică 19 mai, o competiție ce devine tradiție – Velopower MTB Epic Challange! Concursul de la Odobești și din împrejurimi, până la vârful Măgurei și înapoi, constituie etapa a II-a a MTB Cupa Moldovei. Și-au anunțat participarea aproape o sută de concurenți – profesioniști sau amatori, din zona Moldovei, dar și din București, Buzău sau Republica Moldova.

Organizatorii au pus la dispoziția concurenților un traseu lung – de circa 64 km. și diferență de nivel de 1200 metri ”cu direcția în urcare către satul Beciu – satul Faraoanele – dealul Deleanu – coborâre în satul Petreanu – satul Tîrîtu, și urcare urmată de coborâre către satul Mera, urcarea finală către Măgura Odobeștiului” și coborârea către Odobești.

Traseul scurt va avea 37 de km. – Odobești – satul Scânteia – Măgura Odobeștiului urmată de coborâre. Cele două trasee se vor intersecta doar în vârful Măgurii.

După terminarea cursei, al cărei start va fi dat din două locuri diferite la ora 10:00, pe concurenți – ca și pe spectatori, îi așteaptă un spectacol folk oferit de Primăria Odobești.

Președintele Velo Power, Mihai Popescu, mi-a spus că indiferent de starea vremii, competiția va avea loc și că la final cei mai buni de la fiecare categorie de vârstă vor fi premiați cu bani. Traseele au fost verificate și au fost înlăturate obstacolele întâlnite pe traseu – crengi, bolovani etc.

Așa cum precizează organizatorii, trasele sunt neamenajate, și neprotejate, sunt folosite drumuri publice și forestiere, poteci marcate, dar și nemarcate, pante cu înclinare mare și zone accidentate. Pentru participanți va fi cu adevărat o foarte interesantă experiență ce merită trăită pentru că dincolo de bucuria mișcării este cea oferită de minunatele priveliști naturale din zonă.

Tot duminică, dar de la ora 9:00, va începe un concurs de enduro, pe un traseu de aproximativ 100 km. Iar la ora 10:30 va începe ”Drumul Podgoriilor vrâncene!” pentru motociclete. La ora 10:00 este programat să înceapă concursul de alergare-cros pentru copii și adulți.

Pentru participarea la toate aceste activități, Primăria Odobești adresează celor interesați următoarea

Invitație – Odo FOLK Festival

”La Odobești va avea loc duminică, 19 mai, în premieră un festival integrat de evenimente și muzică folk.

Din orașul viilor domnești, din fața Primăriei pe strada Libertății, nr. 113, vor lua startul rând pe rând: atv-urile, quad-urile și motocicletele de enduro la ora 09:00 care vor parcurge un traseu de aproximativ 100 km, moderat ca dificultate, care va include asfalt, macadam, alei viticole și drumuri forestiere.

La ora 10:00 va incepe Cupa Moldovei Mountainbike, competiție pentru bicicletele MTB, unde participanții au posibilitatea de a alege între două trasee, unul de 63 de km iar celălalt de 35 km. Ambele trasee vor oferi o experiență inedită pe un traseu conturat cu atenție printre dealuri, văi, poteci numai bune de gonit în viteză coborâri uimitoare și urcări asemenea.

Drumul podgoriilor vrâncene pentru motocicletele de stradă este al treilea eveniment care va începe la ora 10:30 pe un traseu de 100 km ce va include diverse opriri la crame, degustări de vinuri și diverse surprize oferite de organizatori.

La ora 10:00 va începe concursul de alergare-cros pentru copii și adulți. Toate traseele sunt marcate corespunzător de catre organizatori, delimitate, mapate, cu diferite grade de dificultate în funcție de competitive.

La finalul traseelor, toți participanții sunt asteptați în centrul orașului Odobești la concerte de muzică folk susținute de Maria Gheorghiu, Walter Ghicolescu, Cătălin Stepa, Florentina Corogeanu, Maricel Gavriloiu și vedeta Folk Emeric Imre, pentru a depăna amintiri din timpul curselor și pentru a degusta vinuri de Odobești.

Sponsorii principali ai evenimentului sunt: Edil Dan Construct, Aurora Odobești, Vincon România, Green Garden Odobești, Tenuta, Lex Protect.

Parteneri: Consiliul Județean Vrancea, Salvamont, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, IPJ Vrancea, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea, ACS Odobești.

Evenimentul este organizat de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Odobești”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?