Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Alin și Nicușor vor avea o casă! Vă mulțumim!

În plină iarnă, în luna decembrie a anului trecut, flăcările le-au mistuit gospodăria. Mult, puțin, cât aveau, era a lor și aveau o casă. Vă povesteam atunci despre familia Verbancu din Gura Caliței și despre trista lor poveste. Le puteți re(citi) povestea accesând linkul – https://bit.ly/2CpoI7g

Le-am promis atunci, în campania “Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!”, desfășurată de Asociația Hope and Love for Life în colaborare cu Monitorul de Vrancea, că îi vom ajuta să aibă un acoperiș, că-i vom ajuta să fie din nou acasă. Ne-am apucat de treabă și cumva am reușit. Am reușit să strângem suma de baji pentru materiale.

Ieri am mers la ei cu materiale pentru casă, pentru casa lor. Am creionat cumva, cu ajutorul donatorilor, o casă, care va avea două dormitoare, o bucătărie, o baie, o cămară și un hol.

Am reușit să ducem materialele cu tot cu instalațiile care se bagă în fundație și inclusiv lemnul pentru acoperiș. Cu devizul și necesarul pentru materiale ne-a ajutat Cosmin Săndica și depozitul pentru Materiale de construcții Modlemn Tecuci, care de fiecare dată ne vin în ajutor cu oferte și prețuri cât mai accesibile. Cu descărcătul și depozitarea materialelor ne-au ajutat cei din Primăria Gura Caliței, mulțumirile se îndreaptă către toți cei prezenți din cadrul primăriei care au stat alături de noi. Vechea lor casă pe care o aveau era o una bătrânească, nu era în proprietatea lor, iar pentru a nu exista probleme pe viitor, administrația locală le va oferi un lot de teren, pentru ca ei să fie proprietari. Astfel, vor fi mai aproape de școală, de civilizație, de oameni.

Atât Nicușor, cât și Alin sunt oarecum diferiți de restul copiilor din Gura Caliței, ei creșteau pe un deal, cumva la marginea satului. Fără să socializeze cu alți copii, fără să vadă civilizație, fără să fie aproape de secolul 21. Vă povesteam și în articolul trecut, chiar și înainte de incendiu, ei erau văduviți de normalitate și de copilărie. Tatăl este cu handicap, gradul lll. Mama este o femeie simplă de la țară. O femeie care mai are și altă copilă lăsată în grija părinților ei, însă cei doi, Alin și Nicușor, indiferent de păcatele și neputința părinților, merită o șansă, o copilărie, un viitor.

Cum am reușit?! Cu ajutorul oamenilor, al semenilor, al comunității, așa cum reușim la fiecare caz pe care îl preluăm. În spate suntem o mână de suflete, de oameni.

Nu voi menționa pe nimeni, din teama de a nu omite pe cineva.

Mulțumirile se îndreaptă către fiecare donator, fiecare om care ne susține și luptă alături de noi. Alin și Nicușor vor avea o casă!

 

Asociația Hope and Love for Life  este pe Facebook –

https://www.facebook.com/hopeandloveforlife/.

Contul Asociației, în care puteți dona pentru cazurile pe care le susținem: RO61BTRLRONCRT0447594001.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?