Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Copil de șapte ani, la spital după ce s-a opărit cu lichid fierbinte; Protecția Copilului va evalua familia minorului

Mai multe persoane, adulți și minori, au ajuns în weekend-ul trecut la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) Focșani, pentru a primit îngrijiri medicale, după ce au fost victimele unor agresiuni fizice sau ale unor accidente.

Astfel, un bărbat în vârstă de 78 de ani, din Odobești, a ajuns sâmbătă la UPU pentru îngrijiri medicale după ce a fost victima unui accident rutier. Potrivit buletinului de presă al unității medicale, bărbatul prezenta „politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-facial cu fractură frontală și apofiză zigomatică”. Pacientul a fost internat în cadrul secței de chirurgie.

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, un minor în vârstă de 3 ani, din Brașov, a ajuns la UPU Focșani, după ce, potrivit buletinului de presă al spitalului, ar fi fost victima unui accident rutier. Băiețelul prezenta „plagă minoră în zona capului prin lovire accidentală (posibil accident rutier).

Tot în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, o femeie în vârstă de 40 de ani, din comuna Slobozia Bradului, a fost adusă la UPU cu diagnosticul de „traumatism cranio-facial prin agresiune”. Potrivit buletinului de presă al spitalului, pacienta a fost internată în cadrul secției de Chirurgie Buco-Maxilo-Facială.

Un tânăr în vârstă de 28 de ani, din comuna Sihlea, a ajuns duminică dimineața la UPU după ce ar fi fost victima unei agresiuni. Potrivit buletinului de presă al spitalului, bărbatul prezenta „traumatism cranio-facial cu fractură oase proprii nazale prin agresiune, traumatism toracic și de genunchi stâng”. Pacientului i s-a recomandat examen ORL.

Și unui bărbat în vârstă de 41 de ani, din Panciu, medicii i-au recomandat consult ORL, după ce în cursul după amiezii de duminică a ajuns la UPU cu diagnosticul de traumatism cranio-facial, în urma unui accident rutier.

Tot duminică după amiază, un bărbat în vârstă de 40 de ani, victimă a unui accident rutier, a ajuns la UPU cu „traumatism cranio-facial cu escoriații în regiunea frontală și piramidă nazală, traumatism toracic cu fracturi costale C3, C4, și C12”. Potrivit buletinului de presă al spitalului, pacientul a refuzat internarea.

Un bărbat în vârstă de 32 de ani, din comuna Cîrligele, a ajuns la UPU duminică după amiază, după ce a suferit o „arsură prin arc electric”. Bărbatul a fost internat pentru îngrijiri de specialitate în cadrul secției de Chirurgie Plastică.

Un minor în vârstă de 2 ani, din Focșani, a ajuns în seara zilei de duminică la UPU, după ce a fost acroșat de un autoturism pe o stradă din municipiu. Potrivit buletinului de presă al Spitalului Județean de Urgență Focșani, minorul prezenta „politraumatism, traumatism cranio-facial, traumatism toracic și de gambă dreaptă”. Potrivit buletinului de presă al spitalului, părinții minorului au refuzat internarea acestuia.

Un alt minor, în vârstă de 7 ani, din comuna Vizantea, a ajuns duminică la UPU, după ce s-a opărit accidental. Minorul prezenta „arsură prin lichid fierbinte, torace anterior, stern, umăr stâng, braț stâng, antebraț stâng grad I și II, aproximativ 12%”. Minorul a fost internat în cadrul secției de Chirurgie Infantilă, în prezent starea sa fiind stabilă. O echipă din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea se va deplasa astăzi în comuna Vizantea, pentru a evalua familia și a intra în contact cu autoritățile locale, pentru a se verifica dacă accidentul s-a produs ca urmare a unei situații de neglijență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?