Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Bărbat găsit mort, după ce a fost atacat de un animal

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a fost găsit aseară decedat în extravilanul localității Livezi, din comuna Vizantea – Livezi. Potrivit polițiștilor, luni seara, în jurul orelor 20:20, o femeie a apelat numărul unic de urgenta 112, după ce a găsit trupul neînsuflețit al bărbatului. Din cercetările de la fața locului a reieșit faptul că bărbatul ar fi fost atacat de un animal, pe trupul acestuia putând fi observate semne specifice. Cadavrul a fost transportat la SML pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului, urmând ca astăzi anchetatorii să primească rezultatul medicilor legiști. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru moarte suspectă.

Omul a plecat de acasă ieri după amiază, să-și lucreze o bucată de pământ de la marginea satului. Familia a plecat să-l caute seara, văzând că nu se mai întoarce acasă. Localnicii spun că bărbatul ar fi fost atacat de urs. Lângă trupul sfâșiat al acestuia a fost găsită o furcă ruptă, semn că bărbatul ar fi încercat să se apere. De asemenea, mai mulți oameni din zonă au auzit țipete venind dinspre locul respectiv.

Primarul Dragoș Ciobotaru afirmă că în zonă au tot fost probleme cu urșii în ultima vreme. Edilul susține că numărul urșilor a crescut considerabil și că aceștia nu prea mai au hrană, venind până aproape de sate.

Acum două zile au mai fost distruse două stupine de către urși în aceeași zonă și s-au făcut deja documentațiile necesare pentru acordarea de despăgubiri. Garda Forestieră a comunicat către AJVPS Vrancea, gestionarului fondului de vânătoare 26 Irești, despre măsurile urgente care trebuie luate în urma tragediei de luni după amiază. Potrivit acestora, în prima etapă trebuie făcută goana de îndepărtare a animalului, iar ulterior trebuie întocmite documentele pentru obținerea avizului de la Ministerul Mediului pentru împușcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?