Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Un dispensar medical va fi construit la Slobozia Bradului

Autoritățile locale din comuna Slobozia Bradului vor construi în dispensar medical în localitate. Investiția este finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a. Lucrările de execuție au fost deja adjudecate de o societate constructoare în cadrul licitației publice care a avut loc pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea de adjudecare a lucrărilor este de 1,6 milioane de lei. „Luni dimineață (azi-n.r.) avem întâlnire cu reprezentanții constructorului pentru predarea amplasamentului la această investiție, urmând ca de marți să se treacă la organizarea de șantier și demararea lucrărilor. Dispensarul va avea o suprafață construită de 400 metri pătrați, în cadrul căreia vor funcționa trei cabinete medicale care vor fi complet utilate și dotate cu aparatura necesară“, a declarat primarul comunei Slobozia Bradului, Iulian Dumitru.

Vă reamintim că autoritățile locale din Slobozia Bradului derulează mai multe investiții în infrastructura locală, majoritatea finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a. Este vorba de investiții în valoare totală de 85 de milioane de lei. O astfel de investiție este Grădinița cu program normal Slobozia Bradului, investiție deja finalizată și inaugurată la începutul anului școlar 2018-2019. În această grădiniță învață a aproximativ 200 de preșcolari. Grădinița, formată din parter și etaj, are o suprafață construită de peste 500 de metri pătrați, are 8 săli de clasă cu câte 24 de locuri, grupuri sanitare moderne, centrală termică, materiale didactice pentru desfășurarea activității. Valoarea investiției este de 3,2 milioane de lei.

Primarul comunei Slobozia Bradului, Iulian Dumitru, a declarat: „Este vorba de o investiție necesară deoarece avem 192 de copii care vor învăța în această grădiniță. Investiția a costat 2,7 milioane de lei, la care se mai adaugă 500 de mii de lei racordarea acesteia la utilități, respectiv electricitate, apă, canalizare. Lucrările la această investiție au început în octombrie 2016 și în septembrie 2018 a fost inaugurată această grădiniță nouă, ultramodernă, complet utilată și dotată. Vreau să mulțumesc pentru sprijinul acordat în derularea acestor proiecte președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, fără sprijinul său nu se putea realiza acest obiectiv, dar nici celelalte 10 investiții mari pe care le avem în derulare. Practic, cu sprijinul președintelui Marian Oprișan avem în derulare investiții în infrastructură în valoare de 85 de milioane de lei“.

Pe lista de proiecte aflate în derulare se mai află următoarele investiții:

Modernizare, dotare și construire Școala Cornetu, în valoare de 3, 3 milioane de lei; Modernizare drumuri de interes local (AFIR), în valoare de 4,2 milioane de lei; Modernizare drumuri de interes local, în valoare de 13,7 milioane de lei; Construire dispensar medical, în valoare de 2,1 milioane de lei; Construire Grădiniță cu patru săli de clasă, în valoare de 2,2 milioane de lei; Modernizarea sistemului de iluminat public, în valoare de 300 mii lei; Construire teren minifotbal cu nocturnă, în valoare de 250 mii lei; Proiect de incluziune socială pentru persoane defavorizate, în valoare de 27 de milioane de lei; Sistem de canalizare în Slobozia Brdaului-proiect al Consiliului Județean, în valoare de 11,2 milioane de lei; Construirea unui cămin cultural de tip I, în valoare de 2,3 milioane de lei.

Primarul comunei Slobozia Bradului, Iulian Dumitru, a primit anul acesta, în cadrul celei de-a XXII-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România (ACoR), ordinul de merit, trofeul și diploma „Dinu Săraru”, care au rolul de a aprecia, public, asumarea statutului de factori ai păcii sociale, precum și pentru abnegația depusă, în sprijinirea de proiecte/programe cu rol educațional, social-caritabil, cultural și de parteneriat social, în mediul rural, pentru susținerea categoriilor defavorizate, combaterea sărăciei și a riscului de excluziune socială, dezvoltarea politicilor de susținere a familiei pe parcursul întregului ciclu de viață a membrilor acesteia comunelor și/sau primarilor acestora.

Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) a fost inițiat în 2013 de Liviu Dragnea, pe atunci vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, acum președinte al Partidului Social Democrat și al Camerei Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?