Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Primarul Ivan Tudorel: Investiții realizate și investiții ce vor continua și în 2019 în Comuna Câmpineanca

          În data de 15.04.2019 Consiliul Local al Comunei Câmpineanca a fost convocat în ședința ordinară prin Dispoziția primarului, având pe ordinea de zi aprobarea bugetului local și actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției de asfaltare a unui număr de 34 de străzi din comună, cu o lungime de 9,5 km, urmând ca proiectul să fie reîncărcat pe platforma ANAP în vederea atribuirii contractului de execuție a lucrării deoarece la prima etapă a licitației nu s-a înscris nici o firmă. Proiectul se derulează cu fonduri de la bugetul de stat (PNDL II) și bugetul local, cu o valoare totală de 7.563.000 lei.

Printre proiectele realizate se regăsește investiția privind modernizarea iluminatului public la nivel de localitate, prin montarea de lămpi tip LED de ultimă generație, pe fiecare stâlp din localitate.

Un alt proiect pentru care s-a încheiat procedura de licitație este proiectul de asfaltare a unui număr de 14 străzi, cu lungime totală de 7,5 km, urmând semnarea contractului de execuție și începerea lucrării în sine, cu fonduri europene (AFIR), în valoare de 5.800.000 lei.

De asemenea urmează a fi construit un pod peste canalul Pietroasa în lungime de 8,5 m și lățime de 7,5 m cu o valoare totală de 1.292.000 lei, sumă ce provine de la Fondul de rezervă a Guvernului României, acest proiect urmând a fi încărcat, în cursul lunii mai, pe platforma ANAP în vederea realizării investiției.

A fost definitivată documentația la proiectul de modernizare cabinete medicale la nivelul Comunei Câmpineanca, urmând ca în luna mai 2019 să semnăm contractul de execuție și sa realizăm efectiv aceste cabinete.

UAT Campineanca a aderat la Asociația Metropolitan Trans din care fac parte un număr de 6 comuna limitrofe Focșaniului, inclusiv municipiul Focșani, astfel încât transportul persoanelor să fie realizat în aceleași condiții ca la oraș și la același preț. Dorim să finalizăm procedura și începând cu luna decembrie 2019 să călătorim cu noul transport persoane.

O investiție deosebit de importantă și necesară comunității este proiectul de înființare distribuție gaze în comuna Câmpineanca, pentru care am obținut deja Avizul și Decizia ANRE precum și scrisoarea de intenție de participare la licitație din partea SC GAZMIR IAȘI, urmând ca în scurt timp să începem lucrarea de introducere a conductei de gaz. De reținut faptul că în aceste demersuri am primit un sprijin important de la Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

Tot cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea – Președinte Marian Oprișan am realizat etapa a II – a de alimentare cu apă și canalizare în Comuna Câmpineanca, având o populație racordată la apă și canal în proporție de 95%.

A fost achiziționată la nivelul primăriei o autocamionetă basculabilă și 1 autoturism necesar desfășurării activității publice.

Pentru viitor avem în plan construirea unui cămin cultural, prin fonduri obținute de la CNI, pentru care am alocat fonduri în bugetul local pentru realizarea studiului de fezabilitate, urmând ca la finalul lunii mai 2019 acesta să fie finalizat și înaintat către CNI.

Un alt proiect pentru care avem deja studiu de fezabilitate întocmit este sediul primăriei pentru care vom întreprinde demersurile necesare realizării investiției.

Suntem în faza de implementare a proiectului WIFI4EU, un program derulat prin Comisia Europeană, acesta fiind reîncărcat în platformă, prin care vom monta routere internet wireless în comuna Câmpineanca.

 

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale urez tuturor locuitorilor comunei să aibă parte de multă sănătate, fericire și o viață împlinită alături de cei dragi.

Sărbători Fericite! Hristos a înviat!

         

 

PRIMAR

IVAN TUDOREL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?